«Η αγάπη που θα δώσεις σε ένα παιδί δεν εξαρτάται από το φύλο σου»: Η Ντ. Μπακογιάννη υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Υπέρ της δυνατότητας αναδοχής παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης τάχθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη την περασμένη εβδομάδα στηρίζοντας την θέση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αν και η επίσημη θέση των κομμάτων τους ήταν αρνητική.

Μάλιστα, σήμερα καλεσμένη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, η κυρία Μπακογιάννη ερωτηθείσα για το αν θα ψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο απάντησε πως «αν το κόμμα μου επιβάλλει κομματική πειθαρχία, θα ακολουθήσω το κόμμα μου». Ωστόσο, ο Δημήτρης Οικονόμου ανταπάντησε: «Δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία σε τέτοια ζητήματα», με την κυρία Μπακογιάννη να προχωρά σε μια ρηξικέλευθρη δήλωση.

«Η αγάπη που θα δώσεις σε ένα παιδί δεν εξαρτάται από το φύλο του γονέα»

«Εμείς είμαστε μια γνωστή παραδοσιακή οικογένεια στην Ελλάδα και είμαστε παραδοσιακή όχι για άλλους λόγους, αλλά επειδή είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε με πάρα πολλή αγάπη. Η αγάπη που θα δώσεις σε ένα παιδί δεν εξαρτάται από τίποτα, ούτε από το φύλο, ούτε από την καταγωγή, από τίποτα, παρά μόνο από τη δυνατότητά σου να δώσεις. […] Ένα παιδί που βρίσκεται κλεισμένο στο ίδρυμα έχει δικαίωμα να βγει από το ίδρυμα και κάθε τέτοια προσπάθεια εγώ την στηρίζω».