5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την παιδική ταινία Coco

Αναμφίβολα η καλύτερη παιδική ταινία του 2017, το βραβευμένο με Όσκαρ Coco της Pixar έκλεψε τις καρδιές μικρών και μεγάλων για περισσότερους από έναν λόγους: Τα φανταστικά γραφικά, τα μοναδικά τραγούδια (το soundtrack, εξάλλου, κέρδισε και το φετινό Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού) και μία ιστορία που υμνεί όχι μόνο την οικογενειακή αγάπη, αλλά και την ελευθερία βούλησης του ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι μόνο κάποιοι από αυτούς.

Αν είδατε ήδη την ταινία, θα συμφωνήσετε μαζί μας, ότι έχει ακόμα πολλά μηνύματα να μεταφέρει, ενώ γι’αυτήν έχουν διαρρεύσει και πληροφορίες που σίγουρα θέλετε να γνωρίζετε! Αν δεν την είδατε ακόμα, μάθετε παρακάτω τι… χάνετε και αναζητήστε την άμεσα στο πρόγραμμα του Vodafone TV.

Ο 12χρονος Miguel, λοιπόν, επισκέπτεται τη Χώρα των Νεκρών, στο Μεξικό και εκεί συναντά τις ψυχές των -εδώ και καιρό- πεθαμένων προγόνων του, καθώς ταυτόχρονα αναζητά το απόλυτο είδωλό του, τον μακαρίτη διάσημο τραγουδιστή Ernesto De La Cruz.

Η Χώρα των Νεκρών: Μια καλή αφορμή να μιλήσουμε στο παιδί για τους αγαπημένους μας που έχουν φύγει

Μπορεί για τους Μεξικανούς και για τους Λατινοαμερικανούς εν γένει να αποτελεί μέρος της παράδοσής τους, όμως για τα μικρά Ελληνόπουλα, η ιδέα, ότι υπάρχει ένας άλλος κόσμος στον οποίον πηγαίνουν οι ψυχές όσων πεθαίνουν είναι άγνωστη. Η πίστη αυτή των Μεξικανών κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν, ότι όσο θυμόμαστε τους νεκρούς μας, ποτέ δεν «χάνονται» πραγματικά. Αντίθετα, υπάρχουν και συναντιούνται μεταξύ τους σε μία άλλη «χώρα», περιμένοντας υπομονετικά, ώστε κάποτε να… ξαναβρεθούμε. Αν δείτε την ταινία με το παιδί σας, λοιπόν, εξηγήστε του, ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν κάτι τέτοιο ισχύει, όμως αποτελεί μέρος της κουλτούρας ενός λαού που αξίζει να γνωρίσουμε και σίγουρα οφείλουμε να σεβόμαστε.

Πιστέψτε μας, θα δώσετε αφορμή για μια μεγάλη και πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση…

Η ταινία χρειάστηκε 7 χρόνια για να ολοκληρωθεί

Ο σκηνοθέτης Lee Unkrich, ο οποίος έχει επίσης σκηνοθετήσει τα Toy Story 2, Monsters, Inc., Finding Nemo και Toy Story 3, είχε την αρχική ιδέα το 2010! Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο καλά την «δούλεψε» για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα αυτό το αποτέλεσμα.

Μπορεί να υμνεί τη μεξικάνικη κουλτούρα, όμως συνδέει κάθε πολιτισμό

Ακόμα κι αν δεν έχετε καμία επαφή με τη μεξικάνικη κουλτούρα, παρακολουθώντας την ταινία θα ανακαλύψετε, ότι έχετε πολλούς λόγους για να ταυτιστείτε. Η έννοια της οικογένειας δεν απέχει πολύ από αυτή της ελληνικής, ενώ τα ίδια τα μέλη της οικογένειας του Miguel θα σας θυμίσουν αυτά της δικής σας. Όπως, μάλιστα, χαρακτηριστικά έχει πει και ο Unkrich «ελπίζω, ότι ο κόσμος θα ερωτευτεί τους χαρακτήρες και την ιστορία που αφηγούμαστε και ότι αυτό θα τους κάνει να ανοίξουν την καρδιά τους και να αποδεχτούν, ότι ο πλανήτης μας είναι γεμάτος πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικές κουλτούρες, όμως όλοι τελικά ζούμε εδώ μαζί και χρειάζεται να εκτιμάμε και να αγαπάμε ο ένας τον άλλον».

Σε ρόλο… δευτεραγωνιστή ο Dante!

O λόγος για τον υπέροχο σκύλο του Miguel (ράτσας χόλο), ο οποίος θα συμβάλλει τα μέγιστα στην εξέλιξη της ιστορίας, αποδεικνύοντας περίτρανα ποιος θα είναι πάντα ο… καλύτερος φίλος του ανθρώπου!

Ακόμα κι αν δεν είδατε την ταινία στον κινηματογράφο, μπορείτε να την βλέπετε ξανά και ξανά…

…στο Vodafone TV, το οποίο χάρη στη δυνατότητα On Demand σας δίνει την ευκαιρία να δείτε, τη στιγμή που εσείς θέλετε, την ταινία Coco αλλά και οποιαδήποτε άλλη ταινία της Pixar και μάλιστα μεταγλωττισμένη. Με το Vodafone TV μπορείτε να απολαμβάνετε με τα παιδιά σας τη μεγαλύτερη ποικιλία μεταγλωττισμένων παιδικών ταινιών και σειρών και να διασκεδάζετε με αγαπημένους παιδικούς ήρωες από τα κανάλια Disney και Nickelodeon όποτε εσείς θέλετε.

Οσκαρικές παιδικές ταινίες, όπως οι Brave, Ψάχνοντας τον Νέμο, τα Μυαλά που κουβαλάς, Μπαμπούλες Α.Ε. κ.α., αλλά και ποιοτικές παιδικές σειρές, όπως Η Μικρή Γιατρός, ο Μίκυ Μάους, η Μικρή Λουλού και πολλές ακόμα είναι πάντα διαθέσιμες στα παιδικά κανάλια του Vodafone TV, ώστε να τις απολαύσουν τα παιδιά τις ώρες της ημέρας που η μαμά και ο μπαμπάς ορίζουν ως πιο κατάλληλες. Μάλιστα η υπηρεσία, δίνει την δυνατότητα να απολαύσει το παιδί οποιαδήποτε σειρά αγαπά από το πρώτο κιόλας επεισόδιο και μάλιστα όσες φορές θέλει! Εξάλλου, το πρόγραμμα του Vodafone TV ανανεώνεται διαρκώς με νέες τίτλους παιδικών ταινιών και σειρών.