Ο Πιτ και Δράκος του: Μια υπέροχη οικογενειακή ταινία για τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές

Ποιο αγόρι δεν αγαπά τους δράκους; Ποιο παιδί δεν ιντριγκάρεται από την πιθανότητα να συναντήσει κάποτε έναν –όσο κι αν εμείς επιμένουμε, ότι δράκοι δεν υπάρχουν παρά μόνο στα παραμύθια; Και, ναι όσο τους συναντάμε μόνο στα παιδικά βιβλία και στα animation, γινόμαστε πειστικοί. Η ταινία «Ο Πιτ και Δράκος του», όμως, ανατρέπει τα δεδομένα…

Μια σχεδόν αληθινή ιστορία…

Ο Πιτ είναι ένα αγόρι που ζει στο δάσος. Όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται εκεί τα τελευταία 6 χρόνια της ζωής του, από τότε που οι γονείς του χάθηκαν σε ένα ατύχημα. Τον εντοπίζει μία δασοφύλακας, η Γκρέις, η οποία αποφασίζει να τον πάρει στο σπίτι της και όταν τον ρωτά πώς κατάφερε να επιβιώσει όλα αυτά τα χρόνια, ο Πιτ της απαντά, ότι τον βοήθησε ένας φίλος του, ο Έλιοτ.

Η Γκρέις ζητά από τον Πιτ να ζωγραφίσει τον φίλου του και τότε εκείνος της παρουσιάζει έναν… δράκο! Ο πατέρας της Γκρέις, που βλέπει τη ζωγραφιά, επιβεβαιώνει, ότι πριν από πολλά χρόνια είχε και ο ίδιος συναντήσει έναν δράκο στο δάσος. Αυτό ήταν αρκετό, ώστε να πάρει την απόφαση η Γκρέις να επιστρέψει στο δάσος με τον Πιτ και να εντοπίσουν μαζί τον Έλιοτ. Δυστυχώς, όμως, τα χνάρια της ακολουθεί ένας κακόβουλος άντρας που θέλει όχι μόνο να εντοπίσει, αλλά και να φυλακίσει τον δράκο.

Ξεκινά, λοιπόν, τότε ένας δαιδαλώδης αγώνας για τη σωτηρία του…

Δείτε τη συγκλονιστική ιστορία του Πιτ στο Vodafone TV:

Ένα εξαιρετικό καστ σε μια βραβευμένη ταινία

Δεν ξέρω αν θα καθόμουν με το ίδιο ενδιαφέρον να παρακολουθήσω αυτό το τόσο ρεαλιστικό παραμύθι, αν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους δεν συναντούσα τον Robert Redford, αλλά και την Bryce Dallas Howard στον ρόλο της Γκρέις και βέβαια τον μικρούλη Oakes Fegley που συναρπάζει ως Πιτ.

Οι εξαιρετικές ερμηνείες αρκούν για να προσελκύσουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία, ενώ ήταν οπωσδήποτε και αυτές που χάρισαν στην ταινία -παραγωγής Disney, φυσικά- δύο σημαντικά βραβεία από φεστιβάλ, τόσο ως καλύτερη οικογενειακή ταινία της χρονιάς όσο και για την εξαιρετική μουσική της –ομολογουμένως, έχει ένα από τα καλύτερα soundtrack που θα ακούσετε ποτέ σε παιδική ταινία.

Δεν ήταν, όμως, μόνο αυτό.

Από τις λίγες ταινίες που… ενεργοποιούν συναισθήματα!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που παρατηρήσατε -τόσο εσάς όσο και το παιδί σας- να συγκινείστε πραγματικά από μία παιδική ταινία; Σίγουρα έχει περάσει καιρός και σίγουρα δεν θα περιμένατε ποτέ να σας προκαλέσει τέτοια συναισθήματα ένας… δράκος! Κι όμως, στο «πρόσωπο» του Έλιοτ θα δείτε τον σκύλο ή την γάτα σας. Αν έχετε ή είχατε ποτέ ένα κατοικίδιο, θα καταλάβετε τι εννοώ –το μοναδικό δέσιμο που μπορεί να νιώσει κανείς, ειδικά ένα παιδί, με αυτά είναι εντυπωσιακό. Θέλεις να προστατεύσεις τον τετράποδο (στην προκειμένη περίπτωση γιγαντιαίο και φτερωτό) φίλο σου. Και το να τον αποχωριστείς σου σπαράζει την καρδιά.

Δεν θα σας χαλάσουμε το φινάλε, αφού μπορείτε πολύ σύντομα να απολαύσετε την ταινία στο Vodafone TV που κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιουνίου, αλλά και να την ξαναβλέπετε μέσω της υπηρεσίας On Demand, κάθε φορά που έχετε την ανάγκη να ξανανιώσετε λίγο πιο… άνθρωποι!