Αυτή είναι η παιδική σειρά με την οποία «κολλήσαμε» φέτος το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, υποστηρίζουν πολλοί ειδικοί, τα παιδιά πρέπει να είναι πιο ελεύθερα, να περνούν τις ώρες τους ξέγνοιαστα, χωρίς πρόγραμμα και πολλές σκοτούρες. Προσωπικά, είμαι απόλυτα σύμφωνη με την παραπάνω πεποίθηση και την ακολουθώ με τα δικά μου παιδιά.

Βάζω μόνον έναν όρο: Λίγες ώρες ενασχόληση με τις οθόνες. Προτιμώ τα παιδιά μου να παίζουν, να τρέχουν, να λερώνονται, να διαβάζουν και όχι να ασχολούνται διαρκώς με κινητά, τηλεοράσεις και υπολογιστές.

Έτσι στις καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να βλέπουν μία ώρα τηλεόραση και να παίζουν άλλη μία ώρα παιχνίδια στο κινητό ή τις κονσόλες τους κάθε μέρα. Δεν έχει σημασία ποια στιγμή της ημέρας θα είναι αυτή. Εκείνα αποφασίζουν πότε και πώς θέλουν να αξιοποιήσουν αυτές τις ώρες.

Πρόσφατα, λοιπόν, με παρακάλεσαν αν μπορούν αντί να παίξουν μία ώρα στο κινητό να δουν για δύο ώρες τηλεόραση. Ξαφνιάστηκα, επειδή τα παιχνίδια στο κινητό και το tablet τα… λατρεύουν. Μου εξήγησαν, ότι θέλουν να δουν περισσότερα επεισόδια από μία «πολύ αστεία και ωραία παιδική σειρά, μαμά» τον «Τριπλό Μπελά».

Πρώτη φορά στη ζωή μου την άκουγα. Τι ήταν, ποιο το περιεχόμενό της, τι πραγματευόταν αυτή η σειρά ούτε που το ήξερα, αλλά οι γιοί μου φαίνεται να είχαν «κολλήσει» μαζί της.  Αποφάσισα, λοιπόν, να την παρακολουθήσω και εγώ έτσι ώστε να καταλάβω τι την έκανε τόσο αγαπητή.

Κάθισα μαζί τους ένα ζεστό απόγευμα – ευτυχώς δεν χρειάστηκε να χαλάσω το πρόγραμμά μου, αφού στο Vodafone TV μπορούμε να τη δούμε on Demand όποια ώρα της ημέρας θέλουμε – και… «κόλλησα» και εγώ!

Στην αρχή ήμουν προκατειλημμένη. Πίστευα, ότι θα είναι άλλη μία σειρά σαν εκείνες που δεν βγάζουν νόημα και δεν βοηθούν σε τίποτα την ψυχολογία των παιδιών. Αφού παρακολούθησα, όμως, το πρώτο επεισόδιο κατάλαβα γιατί τα παιδιά μου την αγάπησαν τόσο.

Ο «Τριπλός Μπελάς» είναι ένα παιδικό γεμάτο χρώμα, περιπέτεια, γέλιο, πολλά μηνύματα και αυτοί είναι οι τέσσερις λόγοι που την έκαναν την αγαπημένη μας παιδική σειρά αυτό το καλοκαίρι:

Λόγος 1

Προάγει την φιλία: Η σειρά παρακολουθεί τη ζωή τριών φίλων, της Pickle, του Merl και του Gull, οι οποίοι μπλέκουν διαρκώς σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες, αλλά καταφέρνουν πάντα να παραμένουν φίλοι. Τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες έχουν καταφέρει να ταιριάξουν πολύ καλά και παρά τις διαφορές που τους χωρίζουν, στηρίζουν ο ένας τον άλλο και ακόμα και όταν τσακώνονται καταφέρνουν να λύσουν τα προβλήματά τους και να είναι μαζί.

Λόγος 2

Σέβεται τη διαφορετικότητα: Η Pickle είναι ένα λαγουδάκι με αδρεναλίνη στο κόκκινο και αστείρευτη όρεξη για… αταξίες, ο Merl ένας σκίουρος, που ανησυχεί διαρκώς για το τι είναι ασφαλές και ο Gull είναι ένας αφελής γλάρος. Τρεις χαρακτήρες ο καθένας με την ιδιαιτερότητά του, έχουν τον δικό τους χώρο στη σειρά και εκφράζουν τις απόψεις τους δίχως ντροπή. Θεωρώ, ότι – ειδικά στις μέρες μας – αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τα παιδιά.

Λόγος 3

Είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι: Γέλιο, περιπέτεια, έξυπνα αστεία, χρώμα. Τι άλλο θέλει το καλοκαίρι και τα παιδιά; Μια σειρά η οποία θα τα βοηθήσει να χαλαρώσουν, αλλά και να καταλάβουν πολλά για την φιλία, τις σχέσεις, τη διαφορετικότητα και το σεβασμό.

Λόγος 4

Την βλέπουμε όποτε θέλουμε: Απολαύστε και εσείς όλα τα επεισόδια και των δύο κύκλων της αγαπημένης σειράς  «Τριπλός Μπελάς» απλά πατώντας Play στην πλατφόρμα του Vodafone TV!