Η διατροφολόγος συμβουλεύει: Πώς να διαλέξετε τα σωστά δημητριακά για το πρωινό της οικογένειας

Τα δημητριακά μαζί με το γάλα αποτελούν μια από τις συχνότερες επιλογές μικρών και μεγάλων για το πρωινό τους γεύμα. Στην αγορά θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα δημητριακών που πραγματικά θα σας δυσκολέψουν στο ποια είναι τα καταλληλότερα για εσάς καθώς τα περισσότερα εξ αυτών περιέχουν αρκετή ζάχαρη, λιπαρά, αλάτι και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Η διαιτολόγος διατροφολόγος Μαρίνα Πόγκα με μια ανάρτησή της εξηγεί όλα τα είδη δημητριακών που θα βρούμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ ως προς την διατροφική τους αξία και τα συστατικά που περιέχουν ώστε να επιλέξουμε αυτά που πραγματικά ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών αλλά και εμάς των γονιών, θα μας προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά και θα μας βοηθήσουν να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ενέργεια.

Η ανάρτηση της διαιτολόγου διατροφολόγου

Πηγαίνεις στο super market να πάρεις ένα κουτί δημητριακά για το πρωινό σου ή των παιδιών σου και ξαφνικά χάνεσαι μπροστά σε άπειρα πολύχρωμα κουτιά.
.
?Ποιο να διαλέξω;
?Με τι κριτήρια;
?Ποιο είναι πιο υγιεινό;
??


.
➡️Μάθε σιγά σιγά να διαβάζεις τις ετικέτες τροφίμων
➡️Το μοναδικό σου κριτήριο δεν πρέπει να είναι οι θερμίδες, αλλά και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά, όπως


.
▶️▶️ Τα σάκχαρα, που δηλώνουν πόση ζάχαρη έχουν μέσα
▶️▶️ Οι φυτικές ίνες, που παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στην υγεία
▶️▶️ Η πρωτεΐνη, αν είσαι αθλητής ή άτομο με αυξημένες ανάγκες


.
➡️ Αν παρατηρήσεις τις φωτογραφίες, αυτά με τις περισσότερες θερμίδες είναι τα ολικής αλέσεως με φαγόπυρο και ξηρούς καρπούς.

Όμως είναι αυτά που έχουν και την μεγαλύτερη θρεπτική αξία καθώς περιέχουν :

? Τη λιγότερη ζάχαρη (μετά την βρώμη)

?Την περισσότερη πρωτεΐνη

?Τις περισσότερες φυτικές ίνες

?Οι επιπλέον θερμίδες προκύπτουν από τα λιπαρά, που είναι, ναι μεν περισσότερα από τα υπόλοιπα δημητριακά, όμως επειδή προέρχονται από τους ξηρούς καρπούς, είναι μόνοακόρεστα και πολυακόρεστα, με σημαντικά οφέλη για την υγεία!!!


.
Άρχισε να σκέφτεσαι πριν αγοράσεις και δεν θα χάσεις ??

Το post της ανάρτησης