Αρχική Γωνιά του μαθητή Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ. Ι. Ρέντη ετοίμασε ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ. Ι. Ρέντη ετοίμασε ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές

Δράσεις για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (Δ.Α.Δ.) διοργανώνει για πρώτη φορά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ Ι. Ρέντη. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 11- 16 ετών με σκοπό την κοινωνικοποίηση τους μέσω ομαδικών δράσεων εντός κι εκτός του χώρου της βιβλιοθήκης. Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις – το περιεχόμενό τους θα διαμορφώνεται ξεχωριστά σε κάθε συνάντηση - περιλαμβάνουν:

-Ανάγνωση βιβλίων με διαδραστικό τρόπο
-Κινητικά παιχνίδια εμψύχωσης.
-Εικαστικές δημιουργίες (χειροτεχνία, ζωγραφική κλπ.)
-Παιχνίδια με μουσική.
-Προβολές ταινιών (εντός κι εκτός του χώρου της βιβλιοθήκης)
-Επισκέψεις σε πολιτιστικούς κι αθλητικούς χώρους
-Συνεργασία με άλλους φορείς του Δήμου (π.χ. Ωδείο )

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας ομάδας όπου τα παιδιά βιώνοντας την εμπειρία της δημιουργικής συνεργασίας, θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν σε ένα ασφαλές και ζεστό περιβάλλον, να αναπτύξουν το αίσθημα της συλλογικότητας και να καλλιεργήσουν το πνεύμα της φιλίας.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα και ώρα 6:00- 7:30 το απόγευμα , το χρονικό διάστημα από Μάρτιο εως Ιούνιο και η παρουσία γονέα ή συνοδού είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του προγράμματος.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, θα προηγηθεί συνάντηση μόνο με γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά στο πρόγραμμα.

Την επιμέλεια , οργάνωση και παρουσίαση προγράμματος έχουν αναλάβει οι: Ειρήνη Συνανίδου (παιδαγωγός – Μητέρα παιδιού με ΔΑΔ), Μαρία Κυριαζή (βιβλιοθηκονόμος)
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν
Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών (8-10 παιδιά), θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Απαιτείται προεγγραφή: https://goo.gl/forms/SnoJHwYHcq9h5h7k2

Έναρξη: Παρασκευή 3 Μαρτίου( ώρα 6:00 μ.μ.- 7.30 μ.μ)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ
Μπιχάκη 15
2104838374


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.