Η έκθεση αυτού του μαθητή Δημοτικού για το Survivor είναι ό,τι πιο αισιόδοξο διαβάσαμε

Αλιεύσαμε στο διαδίκτυο την έκθεση ενός μαθητή Δημοτικού που κλήθηκε από το δάσκαλό του να γράψει ένα κείμενο επιχειρημάτων για να εξηγήσει γιατί το Survivor είναι ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που γνωρίζει τόσο μεγαλη επιτυχία και καταγράφει υψηλή τηλεθέαση τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Όπως εξηγεί και ο δάσκαλός του Τάσος ΠαπαναστασίουΗ οδηγία που είχαν ήταν να γράψουν ένα κείμενο επιχειρημάτων και να εξηγήσουν γιατί το σαρβάιβορ είναι επιτυχημένο. Έχει δηλαδή τόση μεγάλη τηλεθέαση. Έπρεπε να στηρίξουν τις θέσεις τους και να μη χρησιμοποιήσουν το “γιατί το λέω εγώ” ή “γιατί έτσι”.Καμιά φορά (πολλές είναι η αλήθεια) αισιοδοξώ.

Ο μαθητής κατάφερε να αποτυπώσει με απλές σκέψεις και εύστοχο τρόπο για το μικρό της ηλικίας του τι εκφράζει το τηλεοπτικό παιχνίδι επιβίωσης που έχει γίνει αγαπημένη τηλεοπτική συνήθεια για πολλούς συνομήλικους του.  Κόκκινη και Μπλε ομάδα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό έχοντας ως μοναδικό τους στόχο τη νίκη. Τα αγωνιστικά τους κατορθώματα, οι ίντριγκες, οι ατάκες, οι τσακωμοί και τα παραλειπόμενα του παιχνιδιού μονοπωλούν την επικαιρότητα και αποτελούν δημοφιλή θέματα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Παρ’ όλη την επιτυχία του εγώ επιμένω να μην είμαι από τους οπαδούς τους” . Ο μικρός μαθητής κλείνει την έκθεση με αυτή τη φράση αποδεικνύοντας πως πάντα υπάρχουν παιδιά που ξεφεύγουν από τη λογική της μάζας και τολμούν να πουν “όχι” σε προγράμματα, καταστάσεις και θεαμάτα που για την πλειοψηφία αποτελούν αγαπημένη πρόταση ψυχαγωγίας.

Μπράβο στον σκεπτόμενο μαθητή!

Αυτή είναι ολόκληρη η έκθεση του μαθητή