«Η Ηρωίδα μου είσαι Εσύ»: Ένα υπέροχο online βιβλίο για τα παιδιά όλου του κόσμου που επηρεάζονται από την πανδημία

Μπορεί να μην το εκφράζουν με λόγια, όπως οι περισσότεροι από εμάς, όμως και τα παιδιά επηρεάζονται ψυχο-συναισθηματικά από την πανδημία του κορωνοϊού που έκανε τη ζωή τους άνω-κάτω και από όλα τα δυσάρεστα που ακούνε καθημερινά από τις ειδήσεις.

Οι επιστήμονες το γνωρίζουν καλά αυτό και -ευτυχώς- κάνουν ό,τι μπορούν για να δώσουν δύναμη και υπομονή στα παιδιά μας, να αντέξουν λίγο ακόμα κλεισμένα στο σπίτι.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Ομάδας Αναφοράς για την Ψυχική Υγεία και την Ψυχοκοινωνική Στήριξη σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης της Μόνιμης Δι-Υπηρεσιακής Επιτροπής, φορείς από όλο τον κόσμο, γονείς, φροντιστές και εκπαιδευτικοί από 104 χώρες συνεργάστηκαν, προκειμένου να προκύψει και να μοιραστεί ένα ερωτηματολόγιο σε 1,700 παιδιά όλων αυτών των χωρών, προκειμένου να αξιολογηθεί η ψυχική τους υγεία, καθώς και οι ψυχοκοινωνικές τους ανάγκες κατά την εκδήλωση της πανδημίας του COVID-19.

Τα αποτελέσματα αυτού οδήγησαν σε μια σειρά θεμάτων που αξιοποιήθηκαν με τον πιο δημιουργικό τρόπο: Ένα βιβλίο για παιδιά που ζουν σε χώρες που πλήττονται από τον COVID-19.

Η Helen Patuck ανέλαβε τη συγγραφή της ιστορίας και την εικονογράφηση του βιβλίου. Μια ιστορία για και από τα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Οι επιστήμονες, ωστόσο, συνιστούν το βιβλίο αυτό να διαβαστεί από τον γονιό, τον φροντιστή ή το εκπαιδευτικό, καθώς μπορεί να προκύψουν πολλά ερωτήματα εκ μέρους των παιδιών.

Διαβάστε το «Η Ηρωίδα μου είσαι Εσύ: Πώς τα παιδιά μπορούν να αντιμετωπίσουν τον COVID-19» εδώ.