Η ιστορία της 5χρονης Μαρκέλας – Την εγκατέλειψαν νεογέννητη στο Παίδων – Παρά το σπάνιο σύνδρομο, κατάφερε να περπατήσει

Το πρώτο βήμα, είναι πάντα το πιο σημαντικό, και στην περίπτωση της 5χρονης σήμερα Μαρκέλλας, καθοριστικό για τη ζωή και το μέλλον της. Η μικρούλα πάσχει εκ γενετής από αναπτυξιακό σύνδρομο Cornelia De Lange, με συνοδό Νοητική Υστέρηση, ενώ έχει περάσει όλη της την ζωή στο νοσοκομείο, έχοντας εγκαταλειφθεί από τους γονείς της.

Η  Μαρκέλλα στέκεται στα πόδια της με τη βοήθεια του Χαμόγελου του Παιδιού 

Η γνωριμία και η ένταξη της Μαρκέλλας στην οικογένεια του «Χαμόγελου του Παιδιού», έγινε πριν από έναν χρόνο, όταν έλαβαν αίτημα από την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», σχετικά με την μεταφορά της 2 φορές την εβδομάδα από το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, προς το Κέντρο Αποκατάστασης, ώστε να κάνει τις ειδικές της θεραπείες.

“Ένας χρόνος μεταφορών, ένας χρόνος συνοδειών, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους ανθρώπους της Γραμμής 1056, τους διασώστες, τους οδηγούς, όσο και από τους εθελοντές μας.

Για να το πετύχουμε, όλοι μαζί έχουμε περάσει έναν χρόνο καθημερινών επικοινωνιών, προσπάθειας, έντασης, αγωνίας, προγραμματισμού, αναζήτησης εθελοντών, υπομονής, επιμονής και θέλησης. Πάντα όμως το αποτέλεσμα ήταν να ανταποκρινόμαστε στην ανάγκη της μικρής.

Οι εθελοντές μας, οι οποίοι συνδράμουν σχεδόν αποκλειστικά πλέον στις μεταφορές της, μας καλούν και εκείνοι το ίδιο περήφανοι για να συζητήσουμε την πολύ μεγάλη πρόοδο και εξέλιξη της μικρής, εξηγώντας τους από πλευράς μας ότι είναι και εκείνοι μέρος αυτής της επιτυχίας. Και εκεί η χαρά τους και η αίσθηση ευθύνης τους, ακόμα μεγαλύτερη!” αναφέρουν οι άνθρωποι από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η μικρή σηκώθηκε, περπάτησε και  χαμογέλασε, και αυτή η στιγμή ήταν η μεγαλύτερη νίκη

Ένα παιδί που μέχρι τα 4 του χρόνια μπορούσε μόνο να στηριχτεί στην κούνια του και παρέμενε στο δωμάτιο της κλινικής. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό της, γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην υγεία.

Διαβάστε επίσης:

Ο Κούγιας “ξαναχτυπά”- “Η τηλεοπτική τραγωδία για την Πάτρα έχει αμετάκλητα τελειώσει” – Εξελίξεις για Μάνο και Ρούλα

Ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ για τα voucher για τα ΚΔΑΠ – Οι 2 αλλαγές που αποφασίστηκαν – Τι θα γίνει με τα 84.000 παιδιά που έμειναν εκτός

Ξεσπά η Ιωάννα Πηλιχού: Μάθετε στα παιδιά σας να μην πετάνε πέτρες, όταν δεν παίρνουν αυτό που θέλουν