Η Jazz at Lincoln Center έρχεται στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό

Μία μοναδική jazz συναυλία και για πολύ καλό σκοπό διοργανώνει ο διεθνής ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas (www.lifelinegr.org), σε συνεργασία με την IMG Artists και την visionary culture, διοργανώνει μια μοναδική φιλανθρωπική εκδήλωση.

Στη χώρα μας θα βρεθεί μια από τις διασημότερες JAZZ ορχήστρες του κόσμου, την εμβληματική JAZZ AT LINCOLN CENTER (JALC), που ταξιδεύει κατευθείαν στην Αθήνα από την καρδιά της Νέας Υόρκης, φέρνοντας μαζί της 6 από τους all-star μουσικούς της και 3 μεγάλες κυρίες της JAZZ – με κορυφαία την σπουδαία ερμηνεύτρια Catherine Russel – για μία και μόνο μεγάλη συναυλία με τίτλο: JAZZ AT LINCOLN CENTER PRESENTS: SONGS WE LOVE την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Ηρώδειο!

Τρείς “μεγάλες” γυναικείες φωνές της Jazz σήμερα στην Αμερική, η σπουδαία και υποψήφια για βραβείο GRAMMY Catherine Russell, η Brianna Thomas και η Shenel Johns συνοδεύουν τους 6 all-star μουσικούς της JALC:

  • Gabe Medd, τρομπέτα
  • Mariel Bildsten, τρομπόνι
  • Lucas Pino, πνευστά
  • Mathis Picard, πιάνο
  • Barry Stephenson, μπάσο
  • TJ Reddick, ντράμς

Kαι μας προσκαλούν στο: SONGS WE LOVE, ένα νοσταλγικό ταξίδι στη μουσική JAZZ και την ιστορία της, καλύπτοντας μια πορεία από τα πρώτα μπλουζ και τζαζ τραγούδιατης δεκαετίας του 1920, μέχρι και τις τεράστιες επιτυχίες των δεκαετιών 1950 & 1960.

Στις 13 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο

Στις 13 Σεπτεμβρίου το ελληνικό και διεθνές κοινό του Ηρωδείου,
θα έχει τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσει διάσημα και πολυαγαπημένα τραγούδια, ορισμένων εκ των σημαντικότερων συνθετών – ερμηνευτών της τζαζ, όπως οι: Duke Ellington, George Gershwin, Cole Porter, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra και Judy Garland.

 Κάθε χρόνο, η διάσημη ορχήστρα JAZZ AT LINCOLN CENTER (JALC) υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Wynton Marsalis, παρουσιάζει εκατοντάδε συναυλίες το “σπίτι” της στη Νέα Υόρκη, το περίφημο Frederick P. Rose Hall αλλά και σε όλο τον κόσμο!

Η JAZZ AT LINCOLN CENTER (JALC), μέσα από το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό της πρόγραμμα με προσκεκλημένους δημιουργούς και ερμηνευτές, στηρίζει και προωθεί το όραμά της για τη συνεχή ανάπτυξη και διάδοση της τέχνης της τζαζ μουσικής & κουλτούρας παγκόσμια, έχοντας καταφέρει να παρουσιάσει το σημαντικότατο έργο της σε περισσότερες από 446 πόλεις, σε περισσότερες από 40 χώρες.

 H εκδήλωση πραγματοποιείται με σκοπό την προσφορά θερμοκοιτίδων στο Νοσοκομείο “Αττικόν”.

Διαβάστε επίσης:

“Οι επιστήμες ξανά”: Σεπτέμβριος και πάμε με τα παιδιά στο Μουσείο Πειραμάτων

Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας στο Infokids: «Η μεγαλύτερη ευχή μου ένας κόσμος όπου όλα τα παιδιά θα είναι ασφαλή και ευτυχισμένα»

Επιστροφή στο σχολείο: Πώς θα γίνει πιο ομαλά η προσαρμογή μικρών και μεγάλων;