Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας στο Infokids: «Η μεγαλύτερη ευχή μου ένας κόσμος όπου όλα τα παιδιά θα είναι ασφαλή και ευτυχισμένα»

Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας στο Infokids: «Η μεγαλύτερη ευχή μου ένας κόσμος όπου όλα τα παιδιά θα είναι ασφαλή και ευτυχισμένα»

Οι Σέρβοι την αποκαλούν «Η Πριγκίπισσα της καρδιάς μας» και δεν έχουν άδικο. Ένας άνθρωπος που από πολύ μικρή ηλικία, έθεσε στόχο ζωής την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και ιδίως προς τα παιδιά, είναι σίγουρα ο άνθρωπος -που ανεξαρτήτως τίτλων- έχει κυρίαρχη θέση στην καρδιά εκείνων που έχουν δεχτεί την αγάπη του.

Ο λόγος για την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, η οποία αποτελεί την ψυχή του ανθρωπιστικού οργανισμού Lifeline Hellas, ο οποίος βοηθά όπου υπάρχουν σημαντικές ανάγκες λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που επικρατεί με την βοήθεια και των υπολοίπων γραφείων του Lifeline στην Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, στο Τορόντο και στο Λονδίνο.

Οι σημαντικότερες δραστηριότητες του οργανισμού είναι η παροχή ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία παίδων και η ενίσχυση ιδρυμάτων παίδων.

Η πριγκίπισσα Αικατερίνη μιλά στο Infokids.gr για την παράδοση των 6 μονάδων εντατικής θεραπείας νεογνών στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», τις δράσεις του Lifeline Hellas, τον πρώτο αγώνα δρόμου LIFERUN, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια του οργανισμού για την στήριξη των παιδιών του τόπου μας.

Αρχές Ιουλίου έγινε η παράδοση 6 ΜΕΝΝ στο Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου προσφορά του ιδρύματός σας χάρη στις δωρεές των χορηγών κυρίας Κ.Παναγοπούλου, Κυριο και Κυρια Μπούση ,Κύριο και Κυρία Στασινοπούλου, Κυριον και Κυρία Παναγιώτου, Κυριο και Κυρία Σαβράμη, Κυριο Τουρβά , Αμαλια και Δανάη Κουστα ,Κυριο και Κυρία Σπυριδάκου, Κυριο Ανδρεαδάκη και της Χρυσής Χορηγού κυρίας Στέλλας -Αλεξίας Μαντζαρη .Πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση που συμβάλλει τα μέγιστα στο να μην μεταφέρονται τα νεογνά σε άλλο νοσοκομείο. Στα επόμενα σχέδια σας έγκειται η ενίσχυση κάποιου άλλου παιδιατρικού νοσοκομείου ή μαιευτικής κλινικής;

Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή την δωρεά όπως και για όλο το φιλανθρωπικό έργο του LIFELINE Hellas και είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους δωρητές μας, την κα Αλεξία Μάντζαρη, τους δωρητές του εξοπλισμού της πτέρυγας όπως ήδη αναφέρατε τα ονόματα του.Η δράση όλου του ΔΣ το οποίο αποτελείται από ξεχωριστά μέλη της ελληνικής κοινωνίας που προσφέρουν ανιδιοτελώς τον Πρόεδρο Δρ. Ζήση Μπουκουβάλα με την Σύζυγο του Δρ. Άλκηστις Πρίνου, Κύριο Ανδρέα και Κυρία Αλεξάνδρα Παναγιώτου, την Δρ. Φώφη Καμποσιώρα, την Κυρία Νάσια Παπαμανώλη, την Δρ. Φαίη Πεσκέση, την κυρία Αλεξία Σαβράμη, τον Κύριο Ιωάννη Σαχίνη, τον κύριο Παναγή Τρίκαρδο την Κυρία ΄Εφη Τσακίρογλου, την Κυρία Φλευρ Ποταμιάνου, την Κυρία Ρόη Κωσταντά, την Κυρία Αγνή Μαρμαριδη, την Κυρία Πωλίνα Παναγιωτοπούλου, την οικογένεια μου, την νύφη μου και Επίτιμη Αντιπρόεδρο Δρ. Άντζη Μαργαρίτη Andrews και τον εγγονό μου τον Αλέξανδρο που είναι ένα φιλόκαρδο παιδί 14 ετών και είναι μέλος της δράσης μας «Παιδιά βοηθούν Παιδιά».

Θα ήθελα επίσης να επισημάνω το Lifeline Youth και τις Πρέσβειρες μας, για την Μόδα την Κυρία Βίκυ Καγιά και για τον Αθλητισμό την Κυρία Μαρία Πολύζου. Ο επόμενος στόχος μας είναι η αντικατάσταση των θερμοκοιτίδων στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν. Αυτός είναι ο σκοπός του φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου που διοργανώνουμε την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και έχουμε την χαρά να σας έχουμε κοντά μας ως χορηγούς επικοινωνίας του πρώτου LIFELINERUN. Επίσης είναι και ο σκοπός της σπουδαίας φιλανθρωπικής συναυλίας που πραγματοποιούμε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στο ΗΡΩΔΕΙΟ με την διάσημη ορχήστρα από την Νέα Υόρκη Jazz at Lincoln Center.

Η πανδημία του κορωνοιού έχει επηρεάσει τη διάθεση για προσφορά και εθελοντισμό; Ποιες δράσεις έκανε το Lifeline Hellas για να βάλει το δικό του λιθαράκι στην υγειονομική θωράκιση της χώρας αλλά και να στείλει μήνυμα στήριξης στο κόσμο.

Η πανδημία ήταν ένα μεγάλο μάθημα προσφοράς καθώς χάρη στις μεγάλες δωρεές άλλαξε ριζικά το κρατικό σύστημα υγείας. Όλο αυτό που συνέβη απέδειξε ότι η δημόσια υγεία είναι πρωτεύουσας σημασίας και μας κινητοποίησε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερο και να εντείνουμε τις προσπάθειες μας. Κατά την διάρκεια της πανδημίας το Lifeline Hellas προσέφερε ιατρικό εξοπλισμό μεγάλης αξίας στο Θριάσειο νοσοκομείο που περιέθαλπε ασθενείς με Covid. Επίσης προσέφερε κουβέρτες στο νοσοκομείο Σωτηρία που πρωτοστάτησε επίσης στην φροντίδα ασθενών με Covid. Προσφέραμε μάσκες και αντισηπτικά σε ιδρύματα παίδων και είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα κλπ. τα οποία όπως θυμάστε εκείνη την εποχή ήταν δυσεύρετα !!!

Ποια δράση σας μέσω του Lifeline Hellas θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη καρδιά σας;

Είναι πολύ ωραία η ερώτηση σας αλλά είναι αδύνατον να ξεχωρίσει κανείς την προσφορά στα 20 χρόνια του Lifeline Hellas. Κάθε ενέργεια προσφοράς είναι διαφορετική και εξίσου σημαντική. Είτε πρόκειται για ένα νοσοκομείο παίδων, είτε για παιδιά που πλήττονται από ένα πόλεμο, είναι όλα τόσο βαθιά χαραγμένα στην καρδιά μου και είναι αυτά που μου δίνουν σκοπό στην ζωή μου και την δύναμη να συνεχίζω μέσω του Lifeline να προσφέρω όπου υπάρχει ανάγκη.

Ποιο είναι το όραμα που ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει το πολυσήμαντο φιλανθρωπικό έργο του Lifeline Hellas; Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας για την στήριξη των παιδιών, το μέλλον του τόπου μας;

Η μεγαλύτερη μου ευχή είναι να δημιουργήσουμε ένα κόσμο όπου όλα τα παιδιά θα είναι ασφαλή και ευτυχισμένα. Αυτό είναι το όραμα μου και με βάση αυτό κινούμαστε στο Lifeline. Το όραμα μας είναι να δημιουργηθεί επιτέλους στρατηγική για Ειρήνη και Ευημερεία και όχι για πόλεμο . Τα τελευταία χρόνια το Lifeline έχει προσφέρει στα ελληνικά νοσοκομεία εξοπλισμό αξίας πολλών εκατομμυρίων και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την προσφορά μας με επίκεντρο τα παιδιά που είναι το μέλλον μας. Η άρτια λειτουργία των νοσοκομείων βοηθά αποτελεσματικότερα την υγεία των παιδιών και συμβάλλει ταυτόχρονα στην μέγιστη απόδοση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Στο Lifeline Hellas μας ενώνει ένας κοινός σκοπός, η αγάπη για τα παιδιά και την προσφορά όπου υπάρχει ανάγκη. Ευχαριστούμε όλους όσους είναι κοντά μας και στηρίζουν το έργο μας τα 20 χρονιά λειτουργίας μας.