Η καλύτερη παιδική σειρά βιβλίων με ντετέκτιβ, σασπένς και μυστήριο επιστρέφει!

Η καλύτερη παιδική σειρά βιβλίων με ντετέκτιβ, σασπένς και μυστήριο επιστρέφει!

Αν ρωτήσετε τα παιδιά μου ποια είναι τα αγαπημένα τους βιβλία σας εγγυώμαι ότι θα απαντήσουν μονομιάς “Oι περιπέτειες του Σέργουφ Χολμς!” που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα. 

Μια σειρά βιβλίων που θα “κολλήσει” κάθε παιδί με αστυνομικό δαιμόνιο

Ήρωες της σειράς του Isaac Palmiola σε εικονογράφηση Nuria Aparicio είναι τα δύο εξ αγχιστείας αδέλφια, Τζούλια και Ντιέγκο που παρέα με τον σκυλάκο τους, τον απίθανο Σέργουφ και τον γάτο Γάτσον μπλέκουν σε απίθανες ιστορίες και περιπέτειες γεμάτη δράση και αγωνία που δεν θέλεις να τελειώσουν ποτέ!

Αυτοί οι τέσσερις μόλις τους καλέσει το καθήκον, ενώνονται σε μια γροθιά,  μεταμορφώνονται σε ατρόμητους ντετέκτιβ και ξεδιαλύνουν τα πιο δύσκολα και απαιτητικά μυστήρια που έχετε διαβάσει ποτέ.

Η σειρά απευθύνεται σε παιδιά άνω των 7 ετών, έχει μπόλικο χιούμορ, σπιρτόζικο τρόπο γραφής , ιδιαίτερες γραμματοσειρές και όμορφες εικονογραφήσεις που κάνουν την ανάγνωση της ιστορίας πιο ελκυστική και διασκεδαστική. Τα παιδιά θα τη λατρέψουν και θα σας ζητήσουν να αποκτήσουν όλα τις ιστορίες μυστηρίου της σειράς.

Κάθε παιδί γοητεύεται από το σασπένς, τη δράση και τους γρίφους! Κάθε παιδί θέλει να νιώσει ότι ζει κάτι ιδιαίτερο, ότι προσπαθεί και συμμετέχει με τον τρόπο του στη λύση ενός γρίφου. Η λύση ενός μυστηρίου κρύβει μια τεράστια, σχεδόν μαγική ικανοποίηση, για κάθε παιδί!

 

Η Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χόλμς είναι το καλύτερο δώρο για τους μικρούς βιβλιόφιλους

Πριν λίγες μέρες η παιδική βιβλιοθήκη μας εμπλουτίστηκε με δύο ακόμη βιβλία με τις περιπέτειες του Σέργουφ, της Τζούλιας, του Ντιέγκο και του Δόκτωρα Γάτσον που γεμάτες γεγονότα, στοιχεία και μυστήριο θα κρατήσουν στα παιδιά μου τη καλύτερη συντροφιά στο κρεβάτι λίγο πριν κοιμηθούν.

Tα βιβλία της σειράς διαβάζονται αυτοτελώς και ευχάριστα τόσο από αγόρια όσο και από κορίτσια. Ο μικρός αναγνώστης διαβάζοντας τις περιπέτειες μαθαίνει από πρώτο χέρι, ότι η παρατηρητικότητα, η συνδυαστική σκέψη και η οξύνοια δεν είναι «προνόμια» ενός μόνο φύλου.

Η λύση ενός μυστηρίου κρύβει μια τεράστια, σχεδόν μαγική ικανοποίηση! Στο τέλος κάθε ιστορίας, οι μικροί αναγνώστες “επιβραβεύονται” για τη πολύτιμη βοήθεια που δίνουν στους πρωταγωνιστές ώστε να λυθεί το μυστήριο.

Ποια είναι αυτή η επιβράβευση;

Καλούνται να κόψουν και να φτιάξουν τη δική τους ταυτότητα Ντετέκτιβ, να γίνουν δηλαδή επίσημα μέλη της Λέσχης Μυστηρίου ώστε να είναι έτοιμοι για την επόμενη περιπέτεια!

Ετοιμαστείτε να λύσετε δύο νέα απίθανα μυστήρια

Τα δύο βιβλία της σειράς που μόλις αποκτήσαμε, «Σαμποτάζ στο Υδάτινο Πάρκο!» και «Η Παγίδα του Αυτοκράτορα» κρύβουν μπόλικο μυστήριο και ανατροπές και τα χειμωνιάτικα βράδια είναι η ιδανική εποχή για να τα λύσουμε.

Πάμε να τα ανακαλύψουμε;

 

Στο κοραλί βιβλίο της σειράς, η ατρόμητη Λέσχη Μυστηρίου μπλέκει σε μια απίθανη ιστορία μυστηρίου όταν ο Σέργουφ θα παρακολουθήσει μαθήματα για σκύλους! Η άσχημη ανυπόφορη μυρωδιά που αναδύεται έξω από ένα κατάστημα είναι η αφορμή για να αναλάβουν δράση οι ντετέκτιβ της Λέσχης Μυστηρίου. Κάποιος έχει αφήσει ένα βουνό από ακαθαρσίες στην είσοδο ενός μαγαζιού με αποκριάτικες στολές. Για ποιο λόγο, άραγε; Όλοι πιστεύουν πως ο Λορντ Μόντι, ο μεγαλύτερος εχθρός τους, έχει κάποια σχέση με αυτά που συμβαίνουν. Πώς θα καταφέρουν να τον πιάσουν όμως;

Μπορείτε να ξεφυλίσσετε το βιβλίο εδώ 

Εύληπτος, βραχύς, ρέων λόγος, ευχάριστη αφήγηση, χιούμορ, ανεπιτήδευτη γλώσσα είναι τα συστατικά της επιτυχίας των βιβλίων της σειράς”Σέργουφ Χολμς” που αποτελούν μια από τις ωραιότερες σειρές επίλυσης μυστηρίων που όπου τα ηθικοδιδακτικά μηνύματα αποφεύγονται και μόνον αναδύονται μέσα από τις ιστορίες των δύο ντέτεκτιβ. Γιατί πρώτα τίθεται η αναγνωστική απόλαυση, αυτή που κάνει έναν μικρό αναγνώστη να θέλει να διαβάσει.

Στο γαλάζιο βιβλίο της σειράς ο αναγνώστης μεταφέρεται στο καλύτερο υδάτινο πάρκο του κόσμου, το Σιαμ Παρκ, στην Τενερίφη! Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι τα δύο αδέλφια θα απολάμβαναν τις ωραιότερες διακοπές της ζωής του κάτι εντελώς απίθανο και απρόβλεπτο εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους. Όποιος βουτάει από τον Tower of Power βγαίνοντας στην επιφάνεια αποκτά μια γαλαζωπή απόχρωση στο δέρμα του και μοιάζει σαν …στρουμφάκι. Κάπως έτσι την πάτησε και η Τζούλια που είχε μετατραπεί σε Στρουμφίτα. Τι συνέβη άραγε; Ποιος είναι ο υπαίτιος αυτού του σαμποτάζ; Τα μέλης της Λέσχης Μυστηρίου αναλαμβάνουν δράση και το υδάτινο πάρκο βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών τους.

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε το βιβλίο εδώ

Μπορείτε να βρείτε όλη τη σειρά με τα 16 βιβλία που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα εδώ