Το παιδί μου εμβολιάστηκε και νόσησε τρεις μέρες μετά. Το εμβόλιο έχει ισχύ;

Το παιδί μου εμβολιάστηκε και νόσησε τρεις μέρες μετά. Το εμβόλιο έχει ισχύ;

Το παιδί μου εμβολιάστηκε και νόσησε τρεις μέρες μετά. Το εμβόλιο έχει ισχύ;

Το infokids.gr, χθες, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας απηύθυνε στην καθηγήτρια Παιδιατρικής κ. Μαρία Θεοδωρίδου το παρακάτω ερώτημα σχετικά με το εμβόλιο, έπειτα από δική σας παράκληση.

Ερώτημα infokids

“Εφόσον ένα παιδί ή ενήλικας κάνουν το εμβόλιο και δύο – τρεις ημέρες μετά νοσήσουν από COVID-19, ακυρώνεται η δράση του εμβολίου; Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;”

Απαντά η καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου

Στην πρώτη ερώτησή σας είπατε ότι το παιδί εμβολιάστηκε και νόσησε την τρίτη ημέρα. Από τη στιγμή που έκανε μία δόση εμβολίου και νόσησε, αυτό το χρονικό διάστημα δεν μπορεί να εκληφθεί ότι δημιούργησε ανοσία από το εμβόλιο. Άρα αυτή η δόση είναι ως μη γενόμενη.

Συγχρόνως η κ. Θεοδωρίδου δεν παρέλειψε να τονίσει ότι “δεν πρέπει να παρασυρθούμε ότι έρχεται άνοιξη ή η «Όμικρον» είναι ήπια και να σταματήσουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε και όσον αφορά τα μέτρα και όσον αφορά τη συνέχιση των εμβολιασμών. Ο κορονοϊός είναι δίπλα μας, στο σπίτι μας, στην αυλή μας. Πρέπει το φρένο της διάδοσής του να υπάρχει σταθερά για να μην δίνουμε την ευκαιρία να αποτελεί, όπως έχουμε πει, να προκαλεί και να «γεννάει» καινούργιες μεταλλάξεις.”

Διαβάστε επίσης

Ένας υπέροχος “Μικρός Πρίγκιπας” στολίζει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων και εντυπωσιάζει τους μαθητές

Τα Aρχαία Ελληνικά γίνονται παιχνίδι για τα μικρά παιδιά

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην ψυχαγωγία και στη μαγεία του θεάτρου

Ροή Ειδήσεων