Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην ψυχαγωγία και στη μαγεία του θεάτρου

Κάθε παιδί εχει δικαίωμα στην ψυχαγωγία και τη μαγεία του θεάτρου

Την ευκαιρία να απολαύσουν τη μαγεία του παιδικού θεάτρου πρόσφερε ο Δήμος Αθηναίων την Κυριακή σε παιδιά οικογενειών, που στηρίζει το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και σε παιδιά προσφύγων, που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας.

Στο πλαίσιο της Δράσης «Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας της Αθήνας – Open Social Net» που υλοποιεί η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), διατέθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Κ.Υ.Α.Δ.Α., 250 εισιτήρια σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών και μέσω του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών 150 εισιτήρια σε παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στη δομή στον Ελαιώνα και στο πρόγραμμα ESTIA.

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022, οι μικροί θεατές μαζί με τους συνοδούς τους, πήραν θέση στο ΘΕΑΤΡΟΝ του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και παρακολούθησαν σε δύο προβολές, στις 11.30 π.μ. και 16.30 μ.μ., το γνωστό μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και ο λύκος».

Χάρη στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και κοινωνικό αποκλεισμό, είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στον φανταστικό και υπέροχο κόσμο του θεάτρου και της μουσικής.

Ο στόχος του Δήμου είναι να διευρύνει συνεχώς τις υπηρεσίες που παρέχει  προς τα παιδιά οικογενειών που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες στην καθημερινότητά τους, και να τους προσφέρον περισσότερες ευκαιρίες ψυχαγωγίας.

Σημειώνεται ότι για την παρακολούθηση των παραστάσεων τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας, που ισχύουν στους χώρους του θεάτρου.

Διαβάστε επίσης:

Από αύριο (19/1) η διανομή των self test για τους μαθητές από τα φαρμακεία – Όσα πρέπει να ξέρετε

Συγκλονίζει ο μπαμπάς της Τοπαλούδη: «Είχαν δώσει χάπια βιασμού και στην Ελένη μας – Δεν είπε τίποτα από ντροπή»

Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κόκκινος στο Infokids: Οφείλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας να αντιδρούν στον εγωισμό και την απομόνωση