«Η κόρη μου αδιαθέτησε για πρώτη φορά στο λεωφορείο –η αντίδραση αυτού του αγοριού αξίζει έπαινο!»

Η εφηβεία είναι έτσι κι αλλιώς μια δύσκολη περίοδος για κάθε παιδί. Όσο… cool κι αν είναι, αρκεί μια ντροπιαστική ιστορία για να το ρεζιλέψει και να στιγματίσει όλα τα χρόνια του στο σχολείο. Ωστόσο, αν κανείς είναι τυχερός, θα βρει κάποιον που θα το «σώσει» από όλα τα υποτιμητικά σχόλια.

Όπως η παρακάτω έφηβη, η μαμά της οποίας δημοσίευσε πρόσφατα ένα post στο Facebook, θέλοντας να ευχαριστήσει ένα αγόρι και τη μαμά του, για την ευγένειά του, όταν η κόρη της αδιαθέτησε για πρώτη φορά μέσα στο λεωφορείο. Αξίζει να διαβάσετε την ιστορία της –και να μιλήσετε γι’αυτήν στα έφηβα παιδιά σας:

«Η κόρη μου αδιαθέτησε σήμερα στο λεωφορείο, καθώς ερχόταν στο σπίτι από το σχολείο, και ένα αγόρι λίγο μεγαλύτερης ηλικίας που καθόταν δίπλα της, το οποίο η κόρη μου δεν γνώριζε καλά-καλά, έσκυψε και της ψιθύρισε στο αυτί, ότι είχε έναν λεκέ στο πίσω μέρος του παντελονιού της. Έβγαλε τότε και της έδωσε το φούτερ του, για να το δέσει στη μέση της, ώστε να μπορεί να περπατήσει από το λεωφορείο μέχρι το σπίτι χωρίς να φαίνεται λερωμένη… Η κόρη μου είπε, ότι ένιωσε άσχημα και στην αρχή είπε ότι δεν ήθελε το φούτερ, αλλά το αγόρι επέμεινα και της είπε ‘έχω αδελφές, μην ανησυχεις!’.

Αν είσαι η μαμά αυτού του αγοριού, θέλω να σου πω ‘ευχαριστώ’ και ότι τον μεγαλώνεις πολύ σωστά! Ακούμε τόσα πολλά άσχημα πράγματα για τους έφηβους σήμερα και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι θετικό!»

Αμέτρητοι ήταν εκείνοι που κάτω από το post αυτό της μαμάς εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για το αγόρι:

«Τι υπέροχο παιδί! Το συμβάν αυτό δείχνει τη σημασία του να διδάσκουμε στα αγόρια για το σώμα των κοριτσιών και το αντίστροφο. Η κατανόηση φέρνει την συμπόνια.»

«Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει κοροϊδέψει το κορίτσι. Κι αν όχι, ποιο αγόρι θα μπορούσε να ανοίξει μια τόσο αμήχανη κουβέντα. Πρέπει να είναι πολύ καλό παιδί και είμαι σίγουρος ότι η κόρη σου απέκτησε έναν φίλο για πάντα.»

«Έτσι πρέπει να μεγαλώνουμε τις κόρες μας και τους γιους μας!»

πηγή: Boredpanda