Η μικρή Αλεξία έγινε 10 ετών – Τα ξεχωριστά γενέθλια και το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας της

” Μαμά, θέλω να γιορτάσω με τις φίλες μου”, είναι τα πρώτα λόγια της μικρής Αλεξίας λίγες ώρες πριν γιορτάσει τα φετινά της γενέθλια. ‘Ωρα 7 το απόγευμα και η 10χρονη πλέον Αλεξία έχει επιστρέψει στο σπίτι της, στις Θεσπιές Βοιωτίας, μετά από άλλη μία δύσκολη φυσιοθεραπεία. Εκεί, την περιμένουν τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της, Κωνσταντίνος και Μάγδα, όπως και η αγαπημένη της γιαγιά. Μία μεγάλη ροζ τούρτα με την αγαπημένη της Barbie της χαρίζει ένα τεράστιο χαμόγελο ανήμερα των γενεθλίων της. Φέτος, όλη η οικογένεια είναι μαζί. Δυστυχώς, η πανδημία δεν επιτρέπει στις φίλες της να βρεθούν στο πλευρό της, όπως εκείνη θα ήθελε .

* Της Κλέλιας Κλουντζού
«Παρακαλάω το Θεό να σου δώσει αυτά που έχασες δυο χρόνια”

Η Νικολέτα , η μητέρα της Αλεξίας που είναι πάντα δίπλα της και ανεβαίνουν μαζί αυτόν τον ατελείωτο Γολγοθά, έγραψε στην προσωπικη της σελίδα στο Facebook , ένα συγκινητικό μήνυμα.

«Χρόνια πολλά Αλεξια μου! Σήμερα έγινες 10 χρόνων. Παρακαλάω το Θεό να σου δώσει όλα αυτά τα δυο χρόνια . Ξέρω ότι είναι δύσκολα και με ρωτάς γιατί ; Γιατί ένας άνθρωπος θελοντας να διασκεδάσει σε πυροβόλησε και σου στέρησε τη χαρά, τα παιδικά σου όνειρα , σου στέρησε τη δυνατότητα να περπατάς . Εμείς οι γονείς σου και τα αδέρφια σου θα είμαστε πάντα δίπλα σου . Σαγαπαμε μωρό μου, να τα εκατοστήσεις !»

“Η Αλεξία μάς διδάσκει την υπομονή ανεβαίνοντας τον δικό της Γολγοθά”

Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται διαρκώς και ο θείος της μικρής Αλεξίας αρχιμανδρίτης πατήρ Αλέξιος Σαμαρτζής.
“Σήμερα 2 Μαρτίου η Αλεξία μας κλείνει τα 10. Συνεχίζει με άνδρειο φρόνημα την προσπάθειά της, έχοντας στο πλάι της τους γονείς της και τα αδέρφια της. Μας διδάσκει όλους την υπομονή και καρτερία που έχει, ανεβαίνοντας το δικό της Γολγοθά. Ο Θεός να τη σκεπάζει και να την ευλογεί. ”

Σε δύο μήνες η μικρή Αλεξία κλείνει δύο χρόνια από την εφιαλτική εκείνη ημέρα, το Πάσχα του 2019, όταν δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι από μπαλωθιές, ενώ έπαιζε με τα αδέρφια της στην αυλή του σπιτιού τους.

“Ο κορονοϊός έχει βάλει φρένο στη θεραπεία που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της υγείας της”, λέει η μητέρα της, Νικολέτα Σαμαρτζή, στο Infokids.gr.

“Παλεύει καθημερινά να σταθεί όρθια απέναντι στο κακό που της συνέβη. Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων αλλά και λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε, αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε τη θεραπεία που έκανε σε κέντρο αποκατάστασης στη Χαλκίδα. Είμαστε στο σπίτι μας και προσευχόμαστε να περάσει το γρηγορότερο όλο αυτό, ώστε να μπορέσει το παιδί μας να συνεχίσει τη θεραπεία του”.

Ο δικαστικός αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση

Τον περασμένο Οκτώβριο, εκδικάστηκε η αγωγή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, που κατέθεσαν οι γονείς της μικρής Αλεξίας, σε βάρος του ανθρώπου που πάτησε τη σκανδάλη και κατέστρεψε όπως λένε, τη ζωή του παιδιού τους. Μέχρι σήμερα, δεδομένης και της δύσκολης κατάστασης που περνάει η χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας, τα δικαστήρια υπολειτουργούν με αποτέλεσμα να μην έχει βγει απόφαση.

“Η κόρη μας είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι σχεδόν δύο χρόνια τώρα. Μιλάει ελάχιστα, αν και καταλαβαίνει τα πάντα , δεν περπατάει, δεν κουνάει τα άκρα της. Αυτός ο άνθρωπος, άφησε το παιδί μας ανάπηρο σε ποσοστό 95% , για να κάνει το κέφι του”, λέει ο πατέρας της κ. Λουκάς Σαμαρτζής.

Πέρα από την αναπηρία, οι γονείς, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις που έχει η φροντίδα της μικρής. Περιμένουν με αγωνία, την απόφαση του δικαστηρίου, ώστε να μπορέσουν να μεταφέρουν το παιδί τους σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη. Από την ημέρα του ατυχήματος, οι γονείς της είναι άνεργοι. Αφιερώνουν όλο το χρόνο τους στη μικρή και προσπαθούν να σταθούν στο πλευρό της με το καλύτερο τρόπο. Μαζί τους και οι απανταχού Έλληνες, που μέχρι και σήμερα στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης και προσεύχονται, η Αλεξία να γίνει καλά.