Η πόλη της Θεσσαλονίκης «ζωντανεύει» μέσα από τον συναρπαστικό κόσμο των LEGO

Τι θα απαντούσατε αν σας ρωτούσαν ποιο είναι το αγαπημένο παιχνίδι του παιδιού σας; Φυσικά, ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο των παιδιών, αλλάζουν και οι προτιμήσεις τους. Εκείνο όμως που παραμένει πάντοτε το ζητούμενο είναι να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη για την προσωπικότητα και την ανάπτυξή τους. Ανάμεσα στα παιχνίδια που τα παιδιά κάθε ηλικίας βρίσκουν ελκυστικά είναι και τα τουβλάκια LEGO, που τονώνουν τη δημιουργικότητα και προωθούν την πνευματική και σωματική τους ανάπτυξη,

Το παιχνίδι με τα LEGO εξάπτει τη φαντασία των παιδιών και προωθεί το συντονισμό των δακτύλων τους και τις απαραίτητες δεξιότητες που χρειάζονται για τη γραφή και την εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων. Τα παιδιά μπορούν να αποκομίσουν πολλά μέσα από το παιχνίδι με τα τουβλάκια, διότι κατανικούν το φόβο της αποτυχίας, αποκτούν επίγνωση του χώρου γύρω τους και διδάσκονται βασικές μαθηματικές έννοιες.

Τα μικροσκοπικά, πολύχρωμα τουβλάκια δεν ξετρελαίνουν μόνο τα παιδιά που μπορούν να απασχολούνται ώρες ολόκληρες παίζοντας με αυτά, αλλά και ενήλικες σε όλο τον κόσμο που επιδίδονται σε εντυπωσιακές κατασκευές LEGO, αρκετές από τις οποίες έχουν λάβει το πιστοποιητικό των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Γνωρίζατε ότι το μεγαλύτερο πλοίο από LEGO έχει μήκος 12.035 μ. και βάρος 2.860 κιλά; Χρειάστηκαν περισσότερα από 1,2 εκαττομύρια τουβλάκια, 6.ooo υπάλληλοι της ναυτιλιακής εταιρείας DFDS από όλο τον κόσμο και 900 περίπου ώρες για να καταχωρηθεί το πλοίο με όνομα «Jubilee Seaways» στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, στις 17 Αυγούστου 2016, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη.

Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα, καθώς οι κατασκευές LEGO έχουν πλέον γίνει παγκόσμια τάση με αρκετούς υποστηρικτές, οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα εντυπωσιακά έργα που δημιουργούνται κατά καιρούς ανά τον κόσμο! Η ευχάριστη είδηση είναι ότι πλέον υπάρχει και στην Ελλάδα μια τέτοια κατασκευή για την οποία αξίζει να καμαρώνουμε! Αρκεί μια βόλτα στο πολυκατάστημα παιχνιδιών Toys-shop Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 10 & Β. Ηρακλείου) για να το διαπιστώσετε με τα μάτια σας! Ο αρχιτέκτονας Ιωάννης Περισοράτης δημιούργησε μια μικρογραφία της πόλης της Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από στοιχεία LEGO και το αποτέλεσμα είναι απλά εντυπωσιακό!

Η απεικόνιση της πόλης, σε κλίμακα 1:625, εκτείνεται από το λιμάνι έως το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και από τη Λεωφόρο Νίκης έως την Αγίου Δημητρίου. Η αυστηρή πολεοδομική διάταξη αυτού του τμήματος της πόλης, η οποία χαρακτηρίζεται από τις κάθετες και διαγώνιες οδούς, υπογραμμίζεται από ένα σύστημα γραμμικού φωτισμού που λειτουργεί ως ενοποιητικό στοιχείο μεταξύ δομημένου και ελεύθερου χώρου. Η κατασκευή αποτελείται από 35.000 τουβλάκια, για την εφαρμογή των οποίων χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές προβολικής χαρτογράφησης (projection mapping) και περισσότερες από 100 ώρες συναρμολόγησης!

Το έργο μπορεί να συναντήσει κανείς κατά μήκος του ισόγειου χώρου του καταστήματος Toys-shop σε διαστάσεις 2χ6 μέτρων και αποτελεί ένα στοιχείο υποδοχής, εκφράζοντας τη δημιουργική φύση του παιχνιδιού! Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να θαυμάσουν από κοντά αυτό το συναρπαστικό έργο και είναι σίγουρο ότι θα σας ευγνωμονούν για μια ζωή!