Η συμμετοχή του Infokids στο Ecofest 2021 έδωσε χαρά και πολύτιμες οικολογικές γνώσεις στους μικρούς επισκέπτες!

Ένα μοναδικό τριήμερο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης έλαβε χώρα από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, με πρωτότυπες δράσεις, καταξιωμένους εκθέτες, αξιόλογες προσωπικότητες και ψυχαγωγικά δρώμενα, αλλά -το κυριότερο- με στόχο να φτάσει παντού το σπουδαίο μήνυμα: Ότι με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, μπορούμε πραγματικά να ζήσουμε τη ζωή μας στο πράσινο!

Το Infokids.gr δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγάλη γιορτή του EcoFest: Το περίπτερο της μεγαλύτερης ελληνικής ιστοσελίδας για γονείς και παιδιά αποτέλεσε πόλο έλξης για τους μικρούς επισκέπτες, αφού εκεί τους περίμεναν διασκεδαστικά οικολογικά παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις και δώρα!

Το “Παιχνίδι της Ανακύκλωσης” δίδαξε στα παιδιά σε ποιον από τους τρεις κάδους (τον ΜΠΛΕ, τον ΠΡΑΣΙΝΟ ή τον ΚΑΦΕ) πετάμε το κάθε σκουπίδι, από αυτά που χρησιμοποιούμε καθημερινά, π.χ. τις φλούδες από τα φρούτα, τα κεσεδάκια του γιαουρτιού, τα παλιά μας μολύβια και τους μαρκαδόρους!

Τα “Γράμματα στο υπουργείο Περιβάλλοντος” είναι το μέσο που δώσαμε στα παιδιά, για να μπορέσουν να μεταφέρουν στους αρμόδιους τα δικά τους μηνύματα με όλες τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στην πόλη, προκειμένου αυτή να γίνει πιο πράσινη! Η συντακτική ομάδα του Infokids.gr θα φροντίσει, ώστε τα γράμματα αυτά να φτάσουν στα χέρια του ίδιου του υπουργού Περιβάλλοντος!

Την παράσταση, ωστόσο, έκλεψαν οι “Οικολογικές Πλαστελίνες” τις οποίες η ομάδα του Infokids.gr ετοίμασε με σπιτικά υλικά και οι οποίες, όταν πεταχτούν, δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον!

Για όσους μας ζητήσατε τη συνταγή, αυτή είναι: 2 κούπες αλεύρι, ½ κούπα αλάτι, 2 κ.σούπας ξινό (θα το βρείτε στα μπαχαρικά), 2 κ. Σούπας λάδι ελαφρύ, 1 ½ κούπα ζεστό νερό (προσθέτετε σιγά-σιγά, μπορεί να μη χρειαστεί όλη) και ό,τι χρώμα ζαχαροπλαστικής προτιμάτε!

Ένα μεγάλο “Ευχαριστώ!” οφείλουμε να εκφράσουμε στο Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Π.Φαλήρου που, παρέα με σκυλάκια από το καταφύγιο, βρέθηκε στο περίπτερο του Infokids.gr για να μιλήσει στους μικρούς επισκέπτες για την φιλοζωία και γιατί να επιλέγουμε αδέσποτα σκυλάκια για κατοικίδια!

Όλα τα παιδιά πήραν φεύγοντας όμορφα αναμνηστικά δωράκια και γλυκίσματα, αλλά και πολλές πολύτιμες πληροφορίες για την προστασία της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας!

Και τις τρεις ημέρες το φεστιβάλ “έκλεινε” με διασκεδαστικά live sessions, με τους Μιχάλη Χατζηγιάννη, Γιώργο Σαμπάνη και Ζόζεφιν στο μικρόφωνο! Ό,τι ακριβώς είχαμε ανάγκη, δηλαδή, για να υποδεχτούμε το φετινό καλοκαίρι με θετική διάθεση και να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!