“Είναι πανέμορφα τα καραφλά μας κεφαλάκια”: Το δυνατό μήνυμα που στέλνουν τα παιδιά με καρκίνο

Κάθε χρόνο, περισσότερα από 150.000 παιδιά παγκοσμίως διαγιγνώσκονται με καρκίνο, ενώ όσο αφορά την Ελλάδα υπολογίζονται στα 280-300. Αυτό καθιστά τον καρκίνο στην πρώτη αιτία θανάτου παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες, και τη δεύτερη στις αναπτυγμένες. Ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στην παιδική ηλικία είναι η λευχαιμία, που αναπτύσσεται στον μυελό των οστών, η οποία ευθύνεται για το 1/3 των καρκίνων σε παιδιά.

Από το 1982 η Φλόγα φωτίζει και ζεσταίνει τα παιδιά που δίνουν γενναία μάχη με τον καρκίνο,  στεκόμενη δίπλα στις οικογένειές του.

Με μια ανάρτησή τους στο Facebook θέλουν να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα αποδοχής των παιδιών που δίνουν μάχη με τον καρκίνο καθώς τα καραφλά κεφαλάκια πρέπει να σταματήσουν να αποτελούν θέμα ταμπού και να ωθούνται τα παιδιά να τα κρύψουν φορώντας περούκα. Ας ακούσουμε τι έχουν να μας πουν:

Είναι πανέμορφα τα καραφλά μας κεφαλάκια

Πολλοί φίλοι μας προτείνουν να προσφέρουν τα μαλλιά τους για να φτιάξουμε περούκες.

Αγαπημένοι μας φίλοι,

πραγματικά το ενδιαφέρον σας είναι συγκινητικό, και μας δίνει την αίσθηση ότι στον αγώνα μας αυτό δεν είμαστε μόνοι και σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας γι αυτό.

Εμείς όμως ελπίζουμε ότι θα έρθει η μέρα που το φαλακρό κεφαλάκι δεν θα ξενίζει κανέναν και επομένως δεν θα χρειάζεται να μιλάμε για περούκες. Εμείς οι γονείς, γνωρίζουμε ότι τα μαλλιά των παιδιών μας πέφτουν από τα φάρμακα και ότι θα επανέλθουν πολύ σύντομα.

Δεν θέλουμε να βάλουμε στο κεφαλάκι τους μαλλιά που δεν είναι δικά τους Έτυχε σε μας !! Δεν έχουμε λόγους να το αποκρύψουμε. Δεν φταίμε για κάτι !! 

Για το κρύο τον Χειμώνα και τον ήλιο το καλοκαίρι, ένα μαντηλάκι ή ένα καπελάκι είναι τέλεια.

Η επιστημονική άποψη πλέον για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας είναι ξεκάθαρη. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΑΤΟΣ.

Αυτό που μετράει για μας είναι να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα όπλα που θέτει στη διάθεση μας η εξέλιξη της ιατρικής και να πετύχουμε ίαση σε όλα τα παιδιά. Εκεί επικεντρώνουμε όλες τις δυνάμεις μας και εκεί ακριβώς χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας.

Να στηρίξετε με όποιο τρόπο ο καθένας μπορεί τον αγώνα μας για τη βελτίωση της παρεχόμενης ιατρικής φροντίδας των παιδιών μας !!

Θέλουμε να συνηθίσετε να μας βλέπετε έτσι όπως είμαστε χωρίς μαλλιά.
Περιμένουμε την αγάπη και τον σεβασμό σας, όχι τον οίκτο σας