Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Η συνταγή για τραγανό κουνουπίδι από τη Νάντια Μπουλέ – Έτσι θα το αγαπήσουν τα παιδιά μας!

Ότι κάποια παιδιά απεχθάνονται τα λαχανικά, ανάμεσά τους το κουνουπίδι και το μπρόκολο, το ξέρουμε όλοι οι γονείς!

Πώς θα φάει το παιδί μου λαχανικά; Αν το παιδί σας είναι σαν πολλά ακόμη παιδάκια, νήπια ή και μεγαλύτερα, που ακούνε τη λέξη «λαχανικά» και τρέχουν όσο πιο μακριά μπορούν, τότε η συνταγή της Νάντιας Μπουλέ μπορεί να σας δώσει ιδέες!

Τραγανό κουνουπίδι στο φούρνο

Η συνταγή αυτή θα κάνει πιο «φιλικό» το κουνουπίδι τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς τους ενήλικες. Εμείς πάντως θα τη δοκιμάσουμε!

H ανάρτηση της Nάντιας Μπουλέ στο TikTok

Με αυτήν τη συνταγή έφαγε το παιδί μου πρώτη φορά κουνουπίδι! Αν προσπαθείτε κι εσείς να μάθετε στο παιδί σας να τρώει κουνουπίδι και μέχρι τώρα δεν τα έχετε καταφέρει, αυτή η συνταγή μπορεί να σας λύσει τα χέρια! Αυτά τα τραγανά λουλουδάκια κουνουπιδιού, είναι κριτσανιστά, πεντανόστιμα και σούπερ θρεπτικά!

Θα χρειαστείτε:

➡️ 1 κουνουπίδι, ελαφρά βρασμένο

➡️ 2 αυγά, χτυπημένα

➡️ ανθό αλατιού

➡️ πιπέρι

➡️ 1 κ.τ.γ γλυκιά πάπρικα

➡️ 1 κούπα βρώμη, αλεσμένη

➡️ 1/2 κούπα παρμεζάνα, τριμμένη

➡️ 1 κ.τ.σ μαύρο σουσάμι

Για τη σώς, θα χρειαστείτε:

➡️ 1 γιαούρτι

➡️ 1 κ.τ.γ μουστάρδα

➡️ ανθό αλατιού

➡️ πιπέρι

➡️ λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

➡️ Κόβουμε το βρασμένο κουνουπίδι με τα χέρια σε «λουλουδάκια».

➡️ Βουτάμε τα κομμάτια διαδοχικά στο αλεύρι, μετά στο αυγό με τα μπαχαρικά και τέλος στην βρώμη με το τυρί και το σουσάμι.

➡️ Απλώνουμε τα κομμάτια πάνω στη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.

➡️ Ψήνουμε στους 180C , στο grill, για να γίνουν τραγανά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

➡️ Όσο ψήνονται στον φούρνο, φτιάχνουμε τη σως, αναμειγνύοντας καλά τα υλικά.

➡️ Μόλις τα λουλουδάκια είναι έτοιμα, τα σερβίρουμε ζεστά, σκέτα ή με την σως!

Καλή απόλαυση

@wellbe.gr

Με αυτήν τη συνταγή έφαγε το παιδί μου πρώτη φορά κουνουπίδι! Αν προσπαθείτε κι εσείς να μάθετε στο παιδί σας να τρώει κουνουπίδι και μέχρι τώρα δεν τα έχετε καταφέρει, αυτή η συνταγή μπορεί να σας λύσει τα χέρια! Αυτά τα τραγανά λουλουδάκια κουνουπιδιού, είναι κριτσανιστά, πεντανόστιμα και σούπερ θρεπτικά! Θα χρειαστείτε: ➡️ 1 κουνουπίδι, ελαφρά βρασμένο ➡️ 2 αυγά, χτυπημένα ➡️ ανθό αλατιού ➡️ πιπέρι ➡️ 1 κ.τ.γ γλυκιά πάπρικα ➡️ 1 κούπα βρώμη, αλεσμένη ➡️ 1/2 κούπα παρμεζάνα, τριμμένη ➡️ 1 κ.τ.σ μαύρο σουσάμι Για τη σώς, θα χρειαστείτε: ➡️ 1 γιαούρτι ➡️ 1 κ.τ.γ μουστάρδα ➡️ ανθό αλατιού ➡️ πιπέρι ➡️ λεμόνι (προαιρετικά) Εκτέλεση: ➡️ Κόβουμε το βρασμένο κουνουπίδι και το κόβουμε με τα χέρια σε «λουλουδάκια». ➡️ Βουτάμε τα κομμάτια διαδοχικά στο αλεύρι, μετά στο αυγό με τα μπαχαρικά και τέλος στην βρώμη με το τυρί και το σουσάμι. ➡️ Απλώνουμε τα κομμάτια πάνω στη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. ➡️ Ψήνουμε στους 180C , στο grill, για να γίνουν τραγανά, μέχρι να πάρουν χρώμα. ➡️ Όσο ψήνονται στον φούρνο, φτιάχνουμε τη σως, αναμειγνύοντας καλά τα υλικά. ➡️ Μόλις τα λουλουδάκια είναι έτοιμα, τα σερβίρουμε ζεστά, σκέτα ή με την σως! Καλή απόλαυση! #wellbe #wellness #healthyfood #healthylifestyle #healthyrecipes

♬ original sound – Well Be

Διαβάστε επίσης:

3 συνταγές για υγιεινά γλυκά για παιδιά – και όχι μόνο!

Δε μπορώ να κόψω τη ζάχαρη!!! Ποια είναι τα tips της διαιτολόγου;

Ροή Ειδήσεων