Η τηλεκπαίδευση των μαθητών Δημοτικού ξεκινά στην ΕΡΤ2 – Δείτε το video

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου και κάθε μέρα στις 10:00 από την ΕΡΤ2, η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση, για να συμβάλλει στην εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών Δημοτικού.

Τα μαθήματα των δύο πρώτων ημερών αφορούν τις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού και περιλαμβάνουν διδασκαλία Γλώσσας, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών και Ιστορίας. Τις επόμενες ημέρες τα μαθήματα θα διευρυνθούν και για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ενώ θα εμπλουτιστούν και με άλλα διδακτικά αντικείμενα.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων των δύο πρώτων ημερών πατώντας εδώ

Η δήλωση της Νίκης Κεραμέως

«Σε έκτακτες συνθήκες και με ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο καταφέραμε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο: εγκαινιάσαμε την εξ αποστάσεως διδασκαλία, εντάσσοντας στην εκπαιδευτική διαδικασία νέα εργαλεία και αναβαθμίζοντας υφιστάμενα. Φέρνουμε εις πέρας, βήμα-βήμα, μέρα-μέρα ένα πρωτοποριακό για τη χώρα μας εγχείρημα.

Θερμά συγχαρητήρια οφείλονται στους πρωτεργάτες αυτής της μεγάλης προσπάθειας, τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη εκπαίδευσης, αλλά και στους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα αυτό με τόση θέρμη, και όλοι μαζί από κοινού δίνουν σάρκα και οστά σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο για τη χώρα μας εγχείρημα.

Θερμές ευχαριστίες και στη διοίκηση και το προσωπικό της ΕΡΤ για την καίρια συμβολή της στην εκπαιδευτική τηλεόραση. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση, ωστόσο διατηρεί στενή την επαφή μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η μεγάλη δοκιμασία που περνάμε ως κοινωνία, χαλυβδώνει τη θέληση μας και μας γεμίζει δύναμη για να σταθούμε όρθιοι και δυνατοί για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!».

Αυτό είναι το video για την τηλεκπαίδευση που ξεκινά στην ΕΡΤ2

Από Δευτέρα 30/3, 10 το πρωί στην #ΕΡΤ2, «μαθαίνουμε στο σπίτι» με τη νέα εκπαιδευτική τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας για μαθητές δημοτικού. #Μένουμε_σπίτι και συντονιζόμαστε στους δέκτες μας! #ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕΣΤΟΣΠΙΤΙ #mathimastospiti #covid19greece Με Sofia Zacharaki και Sissy Anastasia Gika

Gepostet von Niki Kerameus am Samstag, 28. März 2020