Η ζωγραφιά της 7χρονης Χαράς κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδος

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν των μαθητών που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2016 της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδος με θέμα «Τα Χριστούγεννα».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 49 μικροί καλλιτέχνες, όλοι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, μαζί με τους γονείς τους, πολλούς δασκάλους τους και εκπροσώπους εικαστικών εργαστηρίων, που συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα από διάφορες γωνιές της πατρίδας μας, από τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Εύβοια, τη Ρόδο, την Αμφιλοχία, τη Λάρισα, την Ανδραβίδα, την Πάρο, τις Σέρρες, τα Φάρσαλα, καθώς και παιδιά από διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως το Μαρούσι, το Μάτι, το Γαλάτσι, τα Πατήσια, την Αργυρούπολη, τη Νέα Μάκρη, το Πέραμα και το Χολαργό. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά στο διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από 600 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα.

Επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο μεγάλος Έλληνας ζωγράφος και καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου, κύριος Σωτήρης Σόρογκας.

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε τα παιδιά με ανοιχτή αγκαλιά και συγκινημένη είπε μεταξύ άλλων: «Θελήσαμε η πρώτη εκδήλωση του Ιδρύματός μας για το 2017 να είναι αυτή, η οποία στέλνει το πιο αισιόδοξο μήνυμα για το νέο έτος, αυτό που στέλνουν τα αγαπημένα μας παιδιά, που με τη συμμετοχή τους μας δίνουν τη δυνατότητα να δούμε τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων μέσα από τις πανέμορφες ζωγραφιές τους, αλλά και τις προσδοκίες τους και τον κόσμο που ονειρεύονται μέσα από τη δική τους καθαρή και αθώα ματιά!

Αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι καθώς ο διαγωνισμός αυτός αγκαλιάστηκε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από πολλά σχολεία και μαθητές από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Και στο φετινό διαγωνισμό δεχτήκαμε πολλά και πανέμορφα έργα. Καθένα ήταν μοναδικό και πραγματικά θα μπορούσε να είναι αυτό το θέμα της Χριστουγεννιάτικης κάρτας μας. Κάθε μία από τις ζωγραφιές είναι ένα παράθυρο στον κόσμο όπως τον βλέπουν, τον αντιλαμβάνονται και τον οραματίζονται τα παιδιά. Βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους, αισθάνομαι τόσο υπερήφανη για τη νέα γενιά της πατρίδας μας».

Η ζωγραφιά που πήρε το 1ο βραβείο κι έγινε Χριστουγεννιάτικη κάρτα
του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Νικήτρια του φετινού διαγωνισμού ήταν η Χαρά Μπαζιώτη, μαθήτρια της Β’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, 7 ετών, από το Μαρούσι, της οποίας η ζωγραφιά έγινε το θέμα της Χριστουγεννιάτικης κάρτα του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για το 2016 και δίνοντας χρώμα και σχήμα στο «Δέντρο της Ειρήνης, της Ελπίδας και της Αγάπης».

Ως βραβείο, στη Χαρά Μπαζιώτη προσφέρθηκε η «Βάρκα», ένα χαρακτικό του Καθηγητή Σωτήρη Σόρογκα, αριθμημένο και υπογεγραμμένο από τον ίδιο, για να της θυμίζει για πάντα τη διάκρισή της και να την εμπνέει στα βήματά της. Το βραβείο μαζί με τα αναμνηστικά διπλώματα του Ιδρύματος και της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδος απένειμαν στη νικήτρια η κυρία Βαρδινογιάννη και ο νικητής του περσινού διαγωνισμού, ο 9χρονος Θανάσης Σωτηρόπουλος, μαθητής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας.

Εν συνεχεία, απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα σε όλα τα παιδιά. Σε όλα τα παιδιά και στους δασκάλους προσφέρθηκε επίσης το βιβλίο με τίτλο «Δελφικές ανταύγειες», μια πρόσφατη έκδοση του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» με έργα τέχνης μεγάλων ζωγράφων, Ελλήνων και ξένων, που αποτελούν τη συλλογή του Κέντρου Δελφών.