«Πόση εφηβική ματιά χωρά στην κοινωνία των ενηλίκων; Πόση ενήλικη ζωή αντέχει ένας έφηβος;»To Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» μάς καλούν στην παράσταση Eroica

Με αφετηρία το εμβληματικό μυθιστόρημα του Κοσμά Πολίτη, ο Όμιλος Σύγχρονου Θεάτρου της Νέας Γενιάς Ζηρίδη εξετάζει, εκ των έσω, την εφηβεία, όπως τη βιώνει κι όπως μπορεί να την περιγράψει.

Μαθητές του Γυμνασίου συζητούν με καθηγητές και με αποφοίτους από την τάξη του 1981 ως αυτή του 2017 για την ενηλικίωση.

Θέτουν δύσκολα ερωτήματα για τη συναισθηματική ωρίμανση, την αναζήτηση ταυτότητας, την ανάγκη να ανήκεις κάπου, τον έρωτα, τα ιδανικά, τα στερεότυπα, τον αποχαιρετισμό, τον θάνατο, τη στιγμή, τον ηρωισμό, όσα κάνουν τις ψυχές να πεταρίζουν.

«Πόση εφηβική ματιά χωρά στην κοινωνία των ενηλίκων; Πόση ενήλικη ζωή αντέχει ένας έφηβος;»

Συζήτηση μετά την παράσταση

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές, το κοινό και ομιλητές από τους χώρους της εκπαίδευσης, της κοινωνιολογίας, της ψυχολογίας, των τεχνών και της λογοτεχνίας γύρω από την εφηβεία, τις ευνοϊκές και αντίξοες συνθήκες καθ’ οδόν προς την ενηλικίωση.

Τα ερωτήματα που θα τεθούν έχουν προκύψει από επεξεργασία μεγάλου αριθμού ερωτηματολογίων που συμπληρώθηκαν από ενήλικες και εφήβους εντός και εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας της Νέας Γενιάς Ζηρίδη.

Τα ονόματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το παιδαγωγικό αυτό εγχείρημα πλαισιώνεται από συμβουλευτική επιτροπή που απαρτίζεται από συνεργάτες του ΙΜΚ και μέλη της ευρύτερης σχολικής κοινότητας.

Η παράσταση βασίζεται στο σενάριο της κινηματογραφικής μεταφοράς από τον Μιχ. Κακογιάννη του μυθιστορήματος του Κοσμά Πολίτη.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,

Πειραιώς 206, στον Ταύρο,

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019, ώρα: 20.30

Εμφανίζονται οι μαθητές (αλφαβητικά):

Ιωάννα Γαλανάκη, Ευδοξία Γρηγορίου, Τζώρτζης Διονυσόπουλος, Νεφέλη Καρουάνου, Λίντα Κασέμπι, Αριάδνη Κατσαρού, Δέσποινα Κολοκούτσα, Ζωή Λουκά, Εύα Μουτοπούλου, Δέσποινα Μπιλίνη, Δέσποινα Πορτοκάλη, Απόστολος Σιδηράς
Διασκευή-σκηνοθεσία: Νατάσα Μερκούρη
Σκηνογράφος συνεργάτης: Αλέγια Παπαγεωργίου
Μουσική: Μάκης Παπασπύρου
Ενορχήστρωση: Κώστας Παπασπύρου
Γραφιστικά: Αννίκα Καμαρινού
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Σίλια Μπαμπέτα
Υπεύθυνη ενημέρωσης: Σπυριδούλα Δημητρακοπούλου

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει. Αγοράστε το εισιτήριό σας εδώ
http://tickets.mcf.gr/event/mcf-eroica/?fbclid=IwAR1M6BRFmPsSWt3KAhjCTmT_6v6BpDCsJobpWHJpzILS8_pSAqkzhNhUD6Q
FB event
https://www.facebook.com/events/2851507938407657/permalink/2852318204993297/?active_tab=discussion

Radio spot https://www.youtube.com/watch?v=Vp46S3ibbnk&feature=youtu.be

Το infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης