ΗΠΑ: 11χρονη σε αμόκ άνοιξε πυρ στη τάξη – Η πολύτιμη αγκαλιά της δασκάλας

11χρονη μαθήτρια σε αμόκ, για άγνωστους λόγους, άνοιξε πυρ πριν λίγες μέρες μέσα στο σχολείο που φοιτούσε, στη μικρή πόλη Ρίγκπι του Αϊντάχο, τραυματίζοντας ελαφρά τρία άτομα, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Η νεαρή συνελήφθη από την αστυνομία.

«Μαθήτρια της έκτης τάξης έβγαλε ένα πιστόλι από το σακίδιο της. Πυροβόλησε αρκετές φορές και τραυμάτισε τρία άτομα. Δύο από αυτά είναι μαθητές και ένας επιστάτης του σχολείου», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Τζέφερσον, Στιβ Άντερσον σε συνέντευξη τύπου.

Τόνισε ότι οι τραυματισμοί ήταν ελαφροί και ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο οι ζωές των τριών θυμάτων, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στα άκρα.

Πώς η αγκαλιά της δασκάλας έσωσε την κατάσταση

«Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, ένας δάσκαλος αφόπλισε την μαθήτρια και την κράτησε μέχρις ότου η αστυνομία την συλλάβει», πρόσθεσε ο σερίφης Άντερσον, χωρίς να είναι σε θέση να εξηγήσει τα κίνητρα του παιδιού.

Τελικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, οι λεπτομέρειες του συμβάντος έγιναν γνωστές, από την ίδια την δασκάλα, Κρίστα Γκνέιτινγκ.

Τι έγινε στο Άινταχο

Όπως ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξή της, η Γκνέιτινγκ βρισκόταν στην τάξη με τους μαθητές της, όταν άκουσε τον πρώτο πυροβολισμό στον διάδρομο και κοιτάζοντας να δει τη συμβαίνει είδε πεσμένο στο έδαφος τον επιστάτη. Έκλεισε την πόρτα της τάξης και ακολούθησαν δύο ακόμα πυροβολισμοί.

«Είπα στους μαθητές μου: “Φεύγουμε. Θα τρέξουμε προς το Λύκειο και θα τρέξετε πολύ γρήγορα. Δεν θα κοιτάξετε πίσω σας .Τώρα είναι στιγμή να σηκωθούμε και να φύγουμε”» αφηγείται η Γκνέιτινγκ.

Η 11χρονη μαθήτρια όμως συνέχισε να πυροβολεί τραυματίζοντας ένα από τα παιδία που έτρεχαν για να σωθούν. Η Γκνέιτινγκ προσπαθούσε να βοηθήσει το τραυματισμένο παιδί όταν είδε μπροστά της το 11χρονο κορίτσι με το όπλο στο χέρι.

Η δασκάλα ζήτησε από το τραυματισμένο παιδί να προσπαθήσει να μείνει ακίνητο και πλησίασε την 11χρονη.

«Ήταν ένα μικρό κορίτσι και το μυαλό μου δεν μπορούσε καλά – καλά να το συλλάβει. Ήξερα μόνο, όταν είδα το όπλο, πως έπρεπε να το πάρω»

–       Εσύ είσαι αυτή που πυροβολεί; Ρώτησε η Γκνέιτινγκ την μαθήτρια και πλησίασε ακόμα πιο κοντά ακουμπώντας το χέρι της στο μπράτσο της 11χρονης και «γλιστρώντας» το ως το όπλο.

«Τράβηξα αργά το όπλο από το χέρι της και εκείνη με άφησε να το κάνω. Δεν μου έδωσε το όπλο, αλλά δεν αντιστάθηκε. Και τότε, αφού πήρα το όπλο, την τράβηξα μέσα στην αγκαλιά μου, επειδή απλώς σκέφτηκα ότι αυτό το μικρό κορίτσι έχει κάπου μια μαμά που δεν έχει καταλάβει ότι η κόρη της έχει καταρρεύσει και βλάπτει άλλους ανθρώπους».

Η δασκάλα, Κρίστα Γκνέιτινγκ
Η δασκάλα κράτησε στην αγκαλιά της την 11χρονη, παρηγορώντας την, μέχρι που έφτασε η αστυνομία

«Ύστερα από λίγο το κορίτσι άρχισε να μου μιλάει και ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν πολύ δυστυχισμένη. Συνέχισα να την αγκαλιάζω, να της δίνω αγάπη και να προσπαθώ να την δώσω να καταλάβει ότι θα το περάσουμε μαζί όλο αυτό».

Όταν έφτασε η αστυνομία, η Γκνέιτινγκ είπε στην 11χρονη ότι ένας αστυνομικός θα έπρεπε να της φορέσει στα χέρια χειροπέδες.

«Δεν αντέδρασε. Απλώς τον άφησε. Ήταν πολύ προσεκτικός και ευγενικός. Την πήρε και την έβαλε στο περιπολικό».

Η 11χρονη κρατείται, χωρίς ακόμα να έχουν δημοσιευθεί λεπτομέρειες για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

«Μόλις που έχει αρχίσει τη ζωή της και απλώς χρειάζεται κάποιον να τη βοηθήσει. Όλοι κάνουμε λάθη. Νομίζω ότι πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα τη βοηθήσουμε και πως θα την κάνουμε να αγαπήσει ξανά τον εαυτό της και έτσι να μπορέσει να λειτουργήσει στην κοινωνία