Ηράκλειο: Η εκπαιδευτική κοινότητα παίρνει το μέρος της δασκάλας που κατηγορείται ότι κλείδωσε μαθητή στη τάξη για τιμωρία

Στο πλευρό της δασκάλας που κατηγορείται για παρακράτηση μαθητή σε σχολείο του Ηρακλείου βρίσκεται όλη η εκπαιδευτική κοινότητα του νομού.

Πρόκειται για μία υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία που έκανε στην αστυνομία μία μητέρα ισχυριζόμενη ότι η δασκάλα κλείδωσε το παιδί της σε αίθουσα διδασκαλίας για αρκετή ώρα για να κάνει την άσκησή του καθώς πήγε αδιάβαστο στο μάθημα.

Το θέμα πήρε γρήγορες διαστάσεις με την αστυνομία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretapost, να ερευνά με διακριτικότητα από την πρώτη στιγμή την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, η εκπαιδευτική κοινότητα του νομού καθημερινά τάσσεται στο πλευρό της συγκεκριμένης δασκάλας ενώ όπως δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Τερζάκης περιμένει να δει την έκθεση του διευθυντή του σχολείου.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» με ανακοίνωσή του στηρίζει την εκπαιδευτικό που – όπως αναφέρει – κατηγορήθηκε άδικα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με βάση την ενημέρωση σχετικά με το περιστατικό και τη μήνυση μιας μητέρας σε βάρος της δασκάλας του παιδιού της, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» στηρίζει με τον πιο κατηγορηματικό και σαφή τρόπο την εκπαιδευτικό που εργάζεται σε σχολική μονάδα του Ηρακλείου.

Το γεγονός της υποτιθέμενης «κατακράτησης» του παιδιού πήρε μεγάλες διαστάσεις και παρουσιάστηκε δυστυχώς με μη πραγματικά στοιχεία και ανακρίβειες στη δημοσιότητα από μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το αποτέλεσμα, όμως, των υπερβολικών αντιδράσεων και των ειδήσεων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα είναι η διαμόρφωση αρνητικού κλίματος στη σχολική κοινότητα και η επίδραση στο ψυχοσυναισθηματικό κόσμο των παιδιών, δίχως να υπάρχει σοβαρό ζήτημα.

Σεβόμαστε τους γονείς, σεβόμαστε τους προβληματισμούς τους, όμως τα προβλήματα που δημιουργούνται στις εκπαιδευτικές μονάδες, πρέπει να λύνονται με διάλογο και όχι με δημοσιότητα.

Σε κάθε περίπτωση εφόσον έχει γίνει καταγγελία, θα ακολουθηθεί η κατά νόμο διαδικασία και ο Σύλλογός μας θα στηρίξει την ευσυνείδητη εκπαιδευτικό, η οποία έχει παρουσιάσει αξιόλογο εκπαιδευτικό έργο και δεν έχει δημιουργήσει πότε κανένα απολύτως πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια στα σχολεία του νομού μας.