“Ήρθε πισώπλατα και με μαχαίρωσε” δηλώνει ο 15χρονος μαθητής – Τι ισχυρίζεται ο 16χρονος δράστης

Όσο περνούν οι ώρες τόσο έρχονται στο φως νεότερα στοιχεία και πληροφορίες για την πρωτοφανή επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο που δέχθηκε 15χρονος από 16χρονο συμμαθητή του εν ώρα διαλείμματος στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας.

Τι δήλωσε το 15χρονο θύμα

“Ήρθε πισώπλατα να μου ρίξει μπουνιά στο πρόσωπο και όπως έκανα το πρόσωπό μου έτσι, μου έριξε δύο μαχαιριές στην πλάτη και στον ώμο… Είχαμε τσακωθεί πριν, για άλλο λόγο και καλά είχα πειράξει κάποιον εγώ…” δήλωσε στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 το 15χρονο θύμα. Αναλυτικά η περιγραφή του παιδιού είναι η εξής:

Μαθητής: «Ήρθε πισώπλατα, ήρθε να μου ρίξει μπουνιά στο πρόσωπο και, όπως έκανα το πρόσωπο μου έτσι, μου έριξε δύο μαχαιριές στην πλάτη και τον ώμο».

Δημοσιογράφος: «Είχατε τσακωθεί πριν δηλαδή;»
Μαθητής: «Είχαμε τσακωθεί πριν».
Δημοσιογράφος: «Για άλλο λόγο».
Μαθητής: «Για άλλο λόγο και καλά είχα πειράξει κάποιον εγώ, μου έλεγε τον είχανε πειράξει».

“Η λάμα άνοιξε… κατά λάθος” ισχυρίζεται ο 16χρονος θύτης

Ο 16χρονος θύτης που παραδόθηκε συνοδεία του πατερά του στο οικείο αστυνομικό τμήμα, παρέδωσε και το αιχμηρό αντικείμενο με το οποίο μαχαίρωσε το θύμα. Πρόκειται για ένα πολυεργαλείο, από αυτά που έχουν πάνω ανοιχτήρι. Σε αυτό το πολυεργαλείο, υπήρχε και μια μικρή λάμα τριών εκατοστών. Με αυτήν, ο δράστης τραυμάτισε το θύμα. Σύμφωνα με το Open, ο δράστης είπε στους αστυνομικούς ότι απλώς ήθελε να τραυματίσει τον 15χρονο ωστόσο, ήταν ανοιχτή η λάμα χωρίς να το καταλάβει και έτσι τον τραυμάτισε με αυτή.

Ο θύτης κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Αμαλιάδας ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να πάνε ειδικοί στο σχολείο, για την ψυχολογική στήριξη των μαθητών.