Κακοκαιρία Μπάλλος: Τεράστιο δέντρο έπεσε σε αυλή σχολείου στη Θεσσαλονίκη – Εικόνες κόβουν την ανάσα

Κακοκαιρία Μπάλλος: Τεράστιο δέντρο έπεσε σε αυλή σχολείου στη Θεσσαλονίκη - Εικόνες κόβουν την ανάσα

Συνεχίζεται και σήμερα το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Μπάλλος που εκτός από καταρρακτώδεις βροχές συνοδεύεται και από δυνατούς ανέμους.

Έπεσε τεράστιο δέντρο στην αυλή σχολείου στη Θεσσαλονίκη

Το 31ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης βρέθηκε στη δίνη του Μπάλλου με αποτέλεσμα ένα τεράστιο πεύκο να πέσει στο προαύλιο του σχολείου. Άμεση ήταν η επιχείρηση της πυροσβεστικής.

Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα με τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι έκοψαν το δέντρο και στη συνέχεια κλιμάκιο του Δήμου Θεσσαλονίκης το απομάκρυνε.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, το δέντρο έπεσε είκοσι λεπτά μετά τις επτά το πρωί. Η φύλακας που ήταν εκεί το είδε να καταρρέει σιγά σιγά μέσα στην κεντρική αυλή και ενημέρωσε αμέσως τη διευθύντρια που ήταν στη διαδρομή για το σχολείο.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σχολικό συγκρότημα, όπου συστεγάζονται γυμνάσιο και λύκειο, με περισσότερα από 600 παιδιά και προχώρησαν σε κοπή του δέντρου, ενώ αναμένονται συνεργεία για την απομάκρυνση των τεράστιων κλαδιών.

Απόλυτα ασφαλείς οι μαθητές

Για λόγους ασφαλείας και για να μην προκληθεί τυχόν ατύχημα, η διεύθυνση του σχολείου κράτησε αρχικά τα παιδιά στις τάξεις, ενώ έχουν τοποθετηθεί και προστατευτικές κορδέλες γύρω από τα κλαδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά.

Διαβάστε επίσης:

Μπάσκετ με αμαξίδια: Στην αυλή αυτού του δημοτικού σχολείου δόθηκε ένα σπουδαίο μάθημα!

Τελικά, έχουμε ασφαλή σχολεία στην Ελλάδα;

Δυστύχημα στην Ηλεία: Πώς σώθηκε ο 5χρονος γιος του ζευγαριού – Χαροπαλεύει ο μπαμπάς