Καμπανάκι για την έξαρση κρουσμάτων – «Θερίζει» ο ιός στις κατασκηνώσεις – Έξι βρέφη και παιδιά νοσηλεύονται

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Εξαιρετικά βεβαρημένη η ατμόσφαιρα - "Χρήση διπλής μάσκας" συνιστά η Μ. Παγώνη

Καμπανάκι από τους ειδικούς λόγω της νέας έξαρσης κρουσμάτων με αρκετούς να τάσσονται υπέρ της επαναφοράς χρήσης μάσκας.

Για πολύ περισσότερα κρούσματα από ότι καταγράφονται έκανε λόγο ο καθηγητής πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης μιλώντας στην εκπομπή του OPEN, Ώρα Ελλάδος διότι όπως είπε υπάρχει μία πολύ καλύτερη ταύτιση οπότε πολύς κόσμος που κάνει τελευταίες μέρες τεστ, απλώς απομονώνονται και παίρνει τις οδηγίες από το γιατρό του χωρίς να κάνει πλέον επισημοποίηση του τεστ με μοριακό η rapid για να καταγραφεί στο σύστημα.

Χαμός σε κατασκήνωση: Γονέας χτύπησε ομαδάρχη που ζήτησε από το παιδί του να φορέσει μάσκα

«Θερίζει» ο ιός στις παιδικές κατασκηνώσεις

Η έξαρση που καταγράφεται στη χώρα το τελευταίο διάστημα δεν άφησε ανεπηρέαστες τις κατασκηνώσεις. Υπό τον κίνδυνο μεγαλύτερης διασποράς, μάλιστα, πολλές εταιρείες θεώρησαν σκόπιμο να επιβάλουν τη διενέργεια προληπτικού τεστ, παρότι αυτό δεν προβλέπεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις κατασκηνώσεις αντιμετώπισαν ανάλογα προβλήματα που κλήθηκαν να διαχειριστούν.

Στην πρώτη, η οποία λειτουργεί στη Χαλκιδική, τουλάχιστον 20 παιδιά σε σύνολο 300 φιλοξενούμενων παρουσίασαν συμπτώματα της νόσου και κλήθηκαν οι γονείς τους να τα παραλάβουν. Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης, ανέφεραν ότι τελικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν ελάχιστα, ωστόσο οι γονείς επισήμαναν ότι είναι πολλά και εξέφρασαν την αγωνία τους για μεγαλύτερη διασπορά.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά εταιρεία, η οποία λειτουργεί δύο κατασκηνώσεις. Στη μία, η οποία άνοιξε και πρώτη, διαπιστώθηκε κρούσμα από την πρώτη μέρα, παρότι το παιδί είχε αρνητικό τεστ. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν άλλα 17 κρούσματα στα συνολικά 350 παιδιά, τα οποία επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Η τρίτη περίπτωση αφορά επίσης κατασκήνωση που λειτουργεί στη Χαλκιδική, στην οποία εντοπίστηκαν περίπου δέκα κρούσματα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Και σε αυτήν την περίπτωση, πάντως, η εταιρεία αποφάσισε να ζητά rapid test έως 48 ωρών για την επόμενη κατασκηνωτική περίοδο.

Όπως ανέφερε στη voria.gr ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Λειτουργών Παιδικών Κατασκηνώσεων Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας, Ανδρέας Μιχαλούδης, η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς οι κατασκηνώσεις έχουν την εμπειρία και τη σοβαρότητα να διαχειριστούν το θέμα.

Όταν υπάρχουν κρούσματα στην κοινωνία, δεν μπορεί να μην υπάρχουν στις κατασκηνώσεις

«Όταν υπάρχουν κρούσματα στην κοινωνία, δεν μπορεί να μην υπάρχουν στις κατασκηνώσεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Διαχειριζόμαστε πιθανά κρούσματα μέσα στην κατασκήνωση. Αν υπάρχει κρούσμα, απομακρύνεται και ελέγχονται τα παιδιά που ήταν στο ίδιο δωμάτιο. Πολλοί, πάντως, επέλεξαν να ζητούν rapid test ως προαπαιτούμενο για την είσοδο. Είναι μία πρακτική που υιοθετεί η κάθε κατασκήνωση ανάλογα με την πολιτική που έχει για το συγκεκριμένο θέμα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η διενέργεια προληπτικού τεστ είναι ζήτημα υπευθυνότητας τόσο της κατασκήνωσης όσο και των γονέων.

Aγωνία στη Λαμία: Στο Νοσοκομείο «Παίδων» μεταφέρθηκε 7χρονος με κορωνοϊό

Κρήτη: Έξι βρέφη και παιδιά στις Μονάδες Αντιμετώπισης Κορονοϊού

Την ίδια ώρα, συνολικά 6 νεογνά και παιδιά, νοσηλεύονται στις μονάδες αντιμετώπισης κορωνοϊού στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου. Στο Βενιζέλειο νοσηλεύεται ένα νεογνό, ενώ στη Μονάδα Αντιμετώπισης Κορονοϊού της Παιδιατρικής του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται πέντε ακόμη αγόρια, ηλικίας ενός μήνα, ενός, δύο, τριών και 16 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στις Σέρρες: Κλείδωσαν τα 4 παιδιά τους στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα και πήγαν για σουβλάκια

Χανιά: Η βόλτα με το αμάξι κατέληξε σε τραγωδία – 15χρονη και 23χρονος σκοτώθηκαν – Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 23χρονη

Για απόπειρα απαγωγής ενός εκ των τριών παιδιών της κάνει λόγο η Ρούλα Πισπιρίγκου – Η συνομιλία που θα συζητηθεί