“Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης”: Σπαράζει το μήνυμα συμμαθητή και φίλου του άτυχου 11χρονου

Βαρύ είναι το κλίμα στις Σέρρες μετά την φονική έκρηξη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο. Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες είναι, σήμερα, κλειστά σε ένδειξη πένθους για τον μικρό μαθητή που έχασε τόσο αναπάντεχα τη ζωή του, ενώ το 9ο Δημοτικό, όπου φοιτούσε και ο ίδιος, θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας αφού πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες στη σχολική μονάδα.

Ήδη, σήμερα το πρωί ορίστηκε ειδικός πραγματογνώμονας, ο οποίος θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια της έκρηξης του λεβητοστάσιου ώστε στη συνέχεια να εκδώσει το σχετικό πόρισμα.

Οι Σέρρες πενθούν για τον 11χρονο Μαξιμο βασιλη Μάξιμο

Οι Σέρρες θρηνούν για τον μικρό Μάξιμο-Βασίλη, παιδί γνωστού καρδιολόγου της πόλης και μαθητή της ΣΤ τάξης στο 9ο δημοτικό σχολείο, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν εξερράγη το λεβητοστάσιο του σχολείου με αποτέλεσμα η πόρτα που εκτινάχθηκε να τον τραυματίσει θανάσιμα.
Ο άτυχος μαθητής μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.  Συγγενείς, φίλοι και γονείς του σχολείου μιλούν για «έγκλημα», για μια «δολοφονική πράξη», όπως χαρακτήρισαν την απόφαση να γίνουν εργασίες στον λέβητα εν ώρα μαθημάτων.

Σπαράζουν καρδιές στις Σέρρες: “Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης”

Σπαρακτικές φιγούρες οι συμμαθητές και φίλοι του άτυχου 11χρονου Βασίλη Μάξιμου που τον είδαν να χάνει με τραγικό τρόπο τη ζωή του μπροστά στα μάτια τους ενώ έπαιζαν στο προαύλιο του σχολείου.

Συγκλονιστική είναι η φωτογραφία του 11χρονου Μάνου φίλου του Βασίλη που στέκεται περίλυπος έξω από το σχολείο τους. Όπως βλέπουμε στο epiloges.tv κρατά λίγα λουλούδια και ένα χαρτί που με μεγάλα γράμματα γράφει: “Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης”

Σπαράζουν καρδιές στις Σέρρες: "Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης"
Σπαράζουν καρδιές στις Σέρρες: "Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης"

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ

Την ώρα που συνέβη η τραγωδία, στην αυλή του σχολείου ήταν και η μικρότερη αδερφή του 11χρονου η οποία άρχισε να τον ψάχνει. Ο 11χρονος ήταν σημαιοφόρος στην τάξη του.

«Παίζαμε και ο Βασίλης πήγε να πάρει τη μπάλα… έπεφταν πάνω μας σοβάδες και χώματα»

O 10χρονος μαθητής που τραυματίστηκε ελαφρά και πήρε το απόγευμα της Δευτέρας εξιτήριο, είπε ότι το συμβάν έγινε στο διάλειμμα του ολοήμερου σχολείου, όταν τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε.

«Παίζαμε και ο Βασίλης πήγε να πάρει τη μπάλα. Ξαφνικά ακούσαμε φοβερό θόρυβο και άρχισαν να πέφτουν πανω μας σοβάδες, πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα, μάλιστα ένα από αυτά χτύπησε τον συμμαθητή μου» είπε μη γνωρίζοντας την τραγική κατάληξη των γεγονότων.

ΑΣΠΡΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 11ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Από το πρωί γονείς από όλα τα σχολεία της πόλης περνούν και αφήνουν άσπρα λουλούδια στην πόρτα του σχολείου για να αποχαιρετήσουν το αγγελούδι, που έφυγε τόσο άδικα.

Στις 4 το απόγευμα η κηδεία του 11χρονου

Η κηδεία του άτυχου μαθητή θα τελεστεί σήμερα στις 4 το απόγευμα στο Α Νεκροταφείο Σερρών. Με βουβό πόνο και ένα τεράστιο “γιατί” συγγενείς, συμμαθητές και φίλοι θα τον αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο 11χρονος  έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή. Στα χείλη όλων ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ σε όλη την κοινωνία των Σερρών για τον μικρό μαθητή και μηνύματα συμπαράστασης καταφτάνουν από παντού για την οικογένειά του, που εγκαταστάθηκε από την Αθήνα στις Σέρρες, τόπο καταγωγής της μητέρας, πριν από μερικά χρόνια, σε αναζήτηση καλύτερης ποιότητας ζωής.

Κέντρο ψυχολογίας προσφέρει δωρεάν συνεδρίες στους συμμαθητές του 11χρονου που έχασε την ζωή του

Σε μία γενναιόδωρη πράξη προχωρά κέντρο ψυχολογίας στις Σέρρες μετά τον θάνατο του 11χρονου Βασίλη Μάξιμου ύστερα από έκρηξη σε λεβητοστάσιο στο 9ο δημοτικό σχολείο.

Σήμερα το απόγευμα στις 4 συγγενείς και φίλοι αναμένεται να πουν το τελευταίο «αντίο» στον 11χρονο που έφυγε τόσο ξαφνικά και άδικα από την ζωή.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Να αποδοθούν ευθύνες ζητά ο πατέρας του 11χρονου Μάξιμου Βασίλη – Συγκλονίζουν τα λόγια της χαροκαμένης μητέρας (video)

Ένας ονειρικός κόσμος Χριστουγέννων στην Μαρίνα Φλοίσβου – Μια χριστουγεννιάτικη βόλτα για όλη την οικογένεια!

ΜΗΤΕΡΑ: Για πρώτη φόρα στην Ελλάδα ελάχιστα επεμβατική επέμβαση λιθοτριψίας σε βρέφος 15 μηνών