Καρακούκης: “Τα παιδιά της Πισπιρίγκου τα πήρε η κακιά μάγισσα; Δεν θα αφήσω έτσι τον Κούγια”

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Αθηνών που συνέταξε από κοινού με τον Νίκο Καλόγρηα την έκθεση για Μαλένα και Ιριδα, «έσπασε» τη σιωπή του και απάντησε στον Αλέξη Κούγια που έχει υποστηρίξει πως δεν έχει πτυχίο.

Ο Νίκος Καρακούκης «κάρφωσε» και την Ουρανία Δημακοπούλου που υποστήριξε ότι η ιατροδικαστική των παιδιών δεν μπορεί να σταθεί στο δικαστήριο, γεγονός που θα καταλάβαινε και κάποιος που δεν είναι γιατρός, σύμφωνα πάντα με την ίδια.

«Αυτοι οι Καρακούκης και Καλόγρηας είναι οι τελευταίοι των Βαλκανίων.

Ναι, εντάξει. Από τι πέθαναν τα παιδιά; Τα πήρε η κακιά μάγισσα; Θα λέμε πράγματα που έλεγε ο λαός πριν 40 χρόνια, πως είναι σύμπτωση»,

είπε ο κ. Καρακούκης στον ALPHA. Ξεκαθάρισε πως «ο ιατροδικαστής δεν ψάχνει το δράστη αλλά την αιτία θανάτου. Εμείς λέμε πως το παιδί πέθανε από μία κατάσταση. Στην ΕΛ.ΑΣ. είναι υποχρεωμένοι να ψάξουν την κατάσταση και οι δικαστικές αρχές να αποφασίσουν αν είναι πίσω από την κατάσταση ένα συγκεκριμένο άτομο».

Καρακούκης για Κούγια: Δεν θα τον αφήσω έτσι – Με είδε σάκο του μποξ

Οσο για τον Αλέξη Κούγια «δεν λέει μόνο πως δεν έχω πτυχίο. Εγώ και ο κ. Καλόγρηας είμαστε του δημοσίου, δεν είχαμε οικονομικό κίνητρο. Σκέφτεται κάποιος ότι όλοι, ο Καρακούκης, ο Καλόγρηας, έχουν κίνητρο για κάποια που κατηγορείται;

Ο Αλέξης Κούγιας θεώρησε πως αντί να ψάχνει τα επιχειρήματα της υπόθεσης να συκοφαντεί τον Καρακούκη

. Επειδή δεν έβγαινα στην τηλεόραση με είδε σάκο του μποξ. Είπε πως δεν έχω πτυχίο, διδακτορικό, προσέβαλε τους ασκούμενους. Είπε πως ήμουν 13 χρόνια στην Ιταλία φοιτητής!

Είπε πως αυτοδιοριστήκαμε πως είναι κωμική η έκθεσή μας. Τον συνήγορο υπεράσπισης σας υπόσχομαι δεν θα τον αφήσω, έχω απευθύνει σε δικηγόρο και θα προσφύγω μόνο στα αστικά δικαστήρια. Δεν θα τον αφήσω».

Ο Νίκος Καρακούκης έχει λάβει αποζημίωση από δημοσιογράφο που είχε γράψει για το πτυχίο του: «Υπήρξε κάποιος δημοσιογράφος που είπε κάποια στιγμή πως ο Καρακούκης δεν έχει πτυχίο. Δεν το έλεγε κάθε μέρα όπως ο Κούγιας. Καταδικάστηκε πρωτόδικα, στο εφετείο και απερρίφθη η προσφυγή στον Αρειο Πάγο και έλαβα αποζημίωση.

Ο Κούγιας είπε πως καταδικάστηκε επειδή δεν είχε μάρτυρες. Ηξερε τι συνέβη, το κάνει με δόλο». «Ο κ. Κούγιας είπε πως έχω συγκαλύψει την υπόθεση στα Ιμια! Ασχολήθηκα με τα δύο παλικάρια που έπεσαν το 1996. Και ο Κούγιας είπε πως έγραψα ότι πέθαναν από έμφραγμα» σχολίασε ο ιατροδικαστής.

«30 χρόνια δεν μου έχει συμβεί αυτό το πράγμα»

«30 χρόνια στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία δεν μου έχει συμβεί αυτό το πράγμα» σημείωσε ο κ. Καρακούκης και σε ερώτηση για το αν δυσκολεύτηκε με την υπόθεση των δύο κοριτσιών από την Πάτρα απάντησε: «εγώ εκλήθη επειδή έδωσε παραγγελία η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών στην ΕΛ.ΑΣ. για να οριστούν δύο ιατροδικαστές. Οταν έρχεται παραγγελία στην Ιατροδικαστική πηγαίνει στον προϊστάμενο», ανέφερε με αφορμή την καταγγελία Κούγια πως «αυτο-διοριστίστηκε». «Αυτοδιορίζομαι σημαίνει πως κάνω μία έρευνα χωρίς να με έχει διορίσει κανείς. Ηρθε η παραγγελία στον προϊστάμενο. Τι θα κάνει; Με την Τζωρτζίνα ασχολήθηκε ο Μπουζιάνης, με την Μαλένα η Τσάκωνα. Εγώ έχω τρεις ιατροδικαστές κορυφαίας τάξης, εμένα, τον Καλόγρηα και τη Μαριανού. Διόρισα εμένα και τον Καλόγρηα».


Η υπόθεση των τριών κοριτσιών «πρέπει να κάνεις μία έρευνα στα άδυτα. Πώς; Εχει γίνει νεκροψία – νεκροτομή. Βγήκαν φωνές και είπαν πως Καρακούκης και Καλόγρηας δεν έκαναν. Αν κάναμε θα βλέπαμε εξωτερικά. Στην υπόθεση μείζονα σημασία έχουν οι εργαστηριακές εξετάσεις: ιστολογικές και τοξικολογικές.

Αρα είχαμε τις εκθέσεις Τσάκωνα και Τσιόλα και πήραμε τις εργαστηριακές, αλλά δεν αρκούμεθα μόνο σε αυτές. Εγώ και ο κ. Καλόγρηας κάναμε εκ νέου εργαστηριακές εξετάσεις με τον κ. Ευτυχιάδη, στο παθολογοανατομικό Αθηνών που απευθυνόμαστε πάντα».

«Στο παθολογοανατομικό Αθηνών, στο νεκροτομικό υλικό, είναι εξειδικευμένοι ο κ. Ευτυχιάδης, ο κ. Αγαπητός που πήρε σύνταξη και ο κ. Θεοχάρης που ασχολήθηκε με την Τζωρτζίνα. Αν σας φέρω ιστολογικές εκθέσεις για να γίνουν οι έρευνες, ξέρετε πόσες έχει υπογράψει ο κ. Ευτυχιάδης; Απειρες! Και τώρα λέμε πως είναι φίλος του Καλόγρηα και του Καρακούκη», είπε ο ιατροδικαστής.


Διαβάστε επίσης:

Λύκειο Αναβρύτων: Το ιστορικό πρότυπο σχολείο που φοίτησε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα μπάρμπεκιου

Μυρτώ Αλικάκη: “Ό,τι είμαι σε μεγάλο βαθμό, το οφείλω στα παιδιά μου”