Καταγγελία για Διευθυντή: Απειλεί με απουσίες μαθητές που δεν συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία

Ένα πρωτοφανές περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Διευθυντή του 30ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης ήρθε στο φως της δημοσιότητας κατόπιν καταγγελίας των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Δ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλουν ο εν λόγω διευθυντής απειλεί τους μαθητές ότι θα καταμετρώνται οι απουσίες τους στην εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση και ότι, σε περίπτωση που δεν συμμετέχουν στη σύγχρονη, θα ελέγχεται η ανταπόκρισή τους στις ασκήσεις που βάζουν οι καθηγητές στην ασύγχρονη! Μάλιστα, εκτός των απειλών, δεν διστάζει να τους κατηγορήσει για τεμπελιά (!), αδιαφορία και ανευθυνότητα.

H εν λόγω συμπεριφορά έχει εξοργίσει τόσο τους μαθητές όσο τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς καθώς η αδυναμία πρόσβασης στην ξ αποστάσεως διδασκαλία δεν άπτεται μόνο της θέλησης των μαθητών αλλά είναι και ζήτημα ύπαρξης tablet/ υπολογιστή/ laptop καθώς και πρόσβασης στο διαδίκτυο. Μάλιστα τονίζεται ότι από πλευράς Υπουργείου Παιδείας δεν έχει δοθεί κάποια οδηγία για λήψη παρουσιών μαθητών ούτε επιβολή τιμωρίας σε όσους μαθητές δεν παρακολουθούν την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Ιδού το πρώτο e-mail του Διευθυντή στους μαθητές:

«Φαίνεται ότι κάτι δεν έχετε καταλάβει σωστά!Η περίοδος αυτή δεν είναι για διακοπές. Η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται, απλά με διαφορετικό τρόπο. Εξακολουθείτε να είστε μαθητές/τριες με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα, που απορρέουν από αυτή σας την ιδιότητα!

Το σχολείο έκανε ήδη μια παραχώρηση (δεν γίνεται σε άλλα σχολεία) και σας άφησε να επιλέξετε το είδος της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, που θα σας διευκόλυνε, όχι για να έχετε την ευχέρεια να μη συμμετέχετε, αλλά για να συμπεριλάβει και αυτές/ούς που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπολογιστή.

Αντ’ αυτού, παρατηρείται μια απάθεια και μια αδιαφορία, που δεν ταιριάζει σε υπεύθυνα άτομα. Δεν αποφασίζετε να κάθεστε άπραγοι, αποφασίζετε τον τρόπο που θα διαβάζετε!Λυπάμαι πολύ, αλλά η στάση σας με αναγκάζει να πάρω πιο αυστηρά μέτρα. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα σημειώνονται απουσίες τόσο για την παρακολούθηση, όσο και για τις εργασίες που θα ανατίθενται. Και μη βρεθεί οποιασδήποτε να πει την εξυπνάδα ότι το Υπουργείο δεν λέει κάτι τέτοιο, γιατί η απάντηση είναι πολύ απλή! Κανείς δεν το απαγορεύει αφενός και αφετέρου το συγκεκριμένο σχολείο λειτουργεί με αυτό τον τρόπο! Περιμένω, συνεπώς, την πλήρη ανταπόκρισή σας.» !!!

Και το δεύτερο e-mail :

«Σας στέλνω το πρόγραμμα, της Σύγχρονης εξ Αποστάσεως Διδασκαλίας, για τις δύο (2) επόμενες εβδομάδες!

Απλά είναι για Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη, Τετάρτη του Πάσχα, Πέμπτη του Πάσχα και Παρασκευή του Πάσχα!

Με την ευκαιρία να σχολιάσω τη συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία δεν είναι ικανοποιητική σε όλα τα μαθήματα. Πρέπει να σας απειλήσει κάποιος για να είστε με το φόβο της τιμωρίας; Δεν αρμόζει σε μαθητές/τριες που έχουν ιδανικά και στόχους!

Επαναλαμβάνω ότι αν δε συμμετέχετε στη Σύγχρονη Διδασκαλία, είστε υποχρεωμένοι/ες να συμμετέχετε στην Ασύγχρονη, διαβάζοντας τις αναρτήσεις των εκπαιδευτικών και απαντώντας στις εργασίες που βάζουν!!!»