Κορωνοϊός: Ένα δωρεάν online βιβλίο για μεγαλύτερα παιδιά με εξαιρετική εικονογράφηση του Axel Scheffler

Αν τα μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας “κουράστηκαν” με το πολύ παιδικά βιβλία που μιλούν για τον κορωνοϊό μέσα από παραμύθια (όπως αυτό και αυτό), οι εκδόσεις Ίκαρος, παρουσιάζουν σήμερα ένα δωρεάν ebook για τον Κορωνοϊό, για παιδιά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, με εικόνες του εξαιρετικού Axel Scheffler (τον ξέρετε από τη σειρά “Τικ και Τέλα” και “Γκρούφαλο”).

Το ηλεκτρονικό αυτό βιβλίο που έχει στόχο να βοηθήσει τους γονείς και τα παιδιά να απαντήσουν σε πιθανές ερωτήσεις γύρω από τον ιό και την ασθένεια COVID-19 διατίθεται από σήμερα από τις εκδόσεις Ίκαρος εντελώς δωρεάν.

Διατίθεται στο παρακάτω Link και μπορεί να διαβαστεί στην οθόνη ή ακόμη και να εκτυπωθεί:

ikarosbooks.gr/static/pdf/CoronavirusEbook.pdf

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του βραβευμένου, ανεξάρτητου, εκδότη παιδικών βιβλίων Nosy Crow σε εικονογράφηση του Axel Scheffler και κείμενα των Elizabeth Jenner, Kate Wilson & Nia Roberts. Η επιστασία του βιβλίου έγινε από τον καθηγητή Graham Medley του London School of Hygiene & Tropical Medicine και την συνεργασία δύο δασκάλων και ενός παιδοψυχίατρου. Όλοι οι συντελεστές της αγγλικής, αλλά και της ελληνικής έκδοσης, εργάστηκαν εθελοντικά.