Καταγγελία σοκ για καθηγήτρια στην Καλλιθέα – Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της που έχει εξοργίσει τους γονείς

Σάλος έχει ξεσπάσει σε Γυμνάσιο της Καλλιθέας με πρωταγωνίστρια μια καθηγήτρια που η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της και τα όσα λέει κατά καιρούς στους μαθητές της ανάγκασαν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου να την καταγγείλει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Aποκάλεσε μαθητή «μαλ…..», ενώ απέκτησε πρόσβαση σε λογαριασμό μαθήτριας της στα social media

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της καταγγελίας, το σχολικό έτος 2019-2020, οι γονείς παρέθεσαν στον διευθυντή του σχολείου μια σειρά από απαράδεκτες έως παράνομες ενέργειες για τις οποίες όμως δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση.

Ειδικότερα, η καθηγήτρια αντί για μάθημα φέρεται να έκανε συζητήσεις και να έλεγε στα παιδιά ότι ο Spider-Man είναι του σατανά.

Είδε οράματα ότι στις τουαλέτες 12χρονα παιδιά είχαν σεξουαλικές επαφές και μάλιστα ότι κατέχει βίντεο, κάτι το οποίο ούτε συνέβη ποτέ, ούτε προσκόμισε ποτέ αυτό το βίντεο.

Έδωσε αποβολή σε μαθήτρια με την συγκατάθεση του συλλόγου, επειδή κάποιο παιδί της πρώτης τάξης της είπε, ότι δήθεν άκουσε στο διάδρομο κατά την ώρα του διαλείμματος ότι κάποια μαθήτρια τράβηξε φωτογραφία μέσα την τάξη. Ουδέποτε αποδείχτηκε αυτό το περιστατικό, κανείς δεν είδε ποτέ αυτή τη φωτογραφία, ούτε ο διευθυντής, ούτε όμως ο σύλλογος καθηγητών. Δόθηκε αποβολή επειδή το έβγαλε από το μυαλό της μία καθηγήτρια με συνεχόμενες αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές.

Αφού ο διευθυντής και ο σύλλογος έλαβαν υπόψη τους τα λόγια ενός ανύπαρκτου μαθητή της πρώτης γυμνασίου γιατί δεν ενημερώσατε ποτέ τους γονείς αυτού του μαθητή ως έχετε υποχρέωση; Aναφέρει στην καταγγελία του το μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων απευθυνόμενος προς τον διευθυντή του σχολείου. “Γιατί δεν επιδείχθηκε στους γονείς της μαθήτριας η φωτογραφία αυτή;” συνεχίζει.

Μάλιστα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η καθηγήτρια προσπάθησε να δικαιολογήσει την αποβολή δήθεν ότι έγινε χρήση του κινητού τηλεφώνου όταν η ίδια είχε ζητήσει από τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα κινητά τους ως αριθμομηχανές.

Oι ακραίες συμπεριφορές που είχε μέσα στην τάξη εν ώρα μαθήματος δεν είχαν τέλος

Όπως αναφέρει στην καταγγελία του το μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, είπε σε μαθητή ότι είναι “μαλ…” κάνοντας την σχετική χειρονομία μέσα στην τάξη μπροστά σε όλους τους μαθητές.

Έβαζε επανειλημμένως τα κλάματα μεσα στην τάξη εν ώρα μαθήματος λέγοντας στους μαθητές ότι ο σύλλογος και ο διευθυντής την αδικούν. Επέρριπτε συνεχώς ευθύνες στους μαθητές ότι αυτοί φταίνε για την κατάσταση της, ότι έχει προβλήματα και ότι βάζει τα κλάματα εξαιτίας των ίδιων, δημιουργώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση κι ενοχές στα παιδιά .

Το αποκορύφωμα ήταν ότι κάποια στιγμή, άγνωστο πως, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε λογαριασμό μαθήτριας στα social media.

“Απέκτησε πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά της δεδομένα και οταν η μαθήτρια τόλμησε να διαμαρτυρηθεί μέσα στην τάξη το παραδέχτηκε η ίδια λέγοντας «είμαι της πληροφορικής αυτό για μένα είναι παιχνίδι» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην καταγγελία. Κι όχι μόνο.

Κάνει αναφορές για την προσωπική της ζωή σε 12χρονους μαθητές είτε λέγοντας τους ότι διατηρεί δεσμό με έναν πολύ νεότερο της άνδρα είτε με γνωστό μπασκεμπολίστα κλπ. Οι μαθητές καταλαβαίνουν ότι όλα αυτά δεν είναι σοβαρά, πως πρόκειται για μυθεύματα κι έτσι το μάθημα έχει χάσει πλέον την σοβαρότητα του.

Aντικατέστησε το μάθημα της πληροφορικής με προσευχές και προσηλυτισμούς

Φέτος πριν καλά, καλά ξεκινήσει η νέα χρονιά η καθηγήτρια αντικατέστησε το μάθημα της πληροφορικής με προσευχές και προσηλυτισμούς” καταλήγει στην καταγγελία του προς την διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Πηγή: Protothema.gr