Κατάληψη με το… καλημέρα σε Λύκεια της χώρας!

Η επιστροφή των μαθητών στα Λύκεια δεν έγινε σε όλα τα σχολεία της Ελλάδα σήμερα, καθώς πολλά τελούν με το… καλημέρα υπό κατάληψη! Ανάστατοι γονείς που πήγαν τα παιδιά τους σήμερα στο σχολείο, έχοντας κάνει μάλιστα και το σχετικό self-test, βρήκαν την πόρτα κλειδωμένη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 4ο Λύκειο Πετρουπόλεως, στο οποίο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο διευθυντής ενημέρωσε τους γονείς ότι τα μαθήματα λόγω κατάληψης θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι “επειδή διαπιστώσαμε ότι το σχολείο είναι υπό κατάληψη, τα μαθήματα σήμερα θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά με τη συνήθη ώρα έναρξης (8 π.μ.). Επομένως ενημερώστε τα παιδιά σας να παραμείνουν στο σπίτι για να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ευχαριστώ πολύ”.

Οι καταλήψεις οργανώνονταν από χθες, σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας -όπως στο Γαλάτσι και στην Πάτρα, όπου σε κατάληψη βρίσκονται 4 Λύκεια. Οι μαθητές αντιδρούν, επειδή προβληματίζονται για το χρονικό διάστημα που επαναλειτουργούν τα σχολεία, υποστηρίζοντας ότι είναι άσκοπο να λειτουργήσουν για δύο μόνο εβδομάδες τη στιγμή που ακολουθεί το κλείσιμο των σχολείων για το Πάσχα. Ισχυρίζονται δε ότι θα έπρεπε να ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα, όπως θα γίνει ενδεχομένως με τα Δημοτικά και Γυμνάσια.