Καταναλωτές, προσοχή! Αυτός ο βραστήρας γνωστής εταιρείας έχει πρόβλημα ασφαλείας – Τι πρέπει να κάνετε

Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Whirlpool Corporation και η επωνυµία “KitchenAid”, σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελούν πρόγραµµα ασφάλειας ηλεκτρικού βραστήρα KitchenAid 1,7 λίτρων µε τύπο µοντέλου 5KEK1722.

Σύµφωνα µε την Whirlpool, σε σπάνιες περιπτώσεις, η λαβή του βραστήρα KitchenAid µπορεί να αποκολληθεί από τα πάνω σηµεία σύνδεσης µε το σώµα της συσκευής και να καταστεί ασταθής. Στην περίπτωση που το πάνω µέρος της λαβής αποσπαστεί ενώ ο καταναλωτής κρατά ή µεταφέρει τον βραστήρα, µια περιορισµένη ποσότητα νερού θα µπορούσε να ξεφύγει από το
στόµιο ή το πάνω µέρος του βραστήρα (εάν το καπάκι είναι ανοικτό εκείνη την στιγµή), µε κίνδυνο πρόκλησης εγκαυµάτων στον χρήστη, αν το νερό έχει υψηλή θερµοκρασία.

Τα επηρεαζόµενα προϊόντα είναι µοντέλα 5KEK1722, που ανήκουν στο ακόλουθο εύρος σειριακών αριθµών:

Αριθµός µοντέλου Εύρος σειριακών αριθµών
5KEK1722EAC YA302***** έως YA724*****

5KEK1722EER YA302***** έως YA724*****

5KEK1722EOB YA302***** έως YA724*****

5KEK1722ESX YA302***** έως YA724*****

Σηµείωση: ο αριθµός µοντέλου και ο σειριακός αριθµός βρίσκονται στην ετικέτα στη βάση του βραστήρα.

Στην Ελλάδα έχουν διατεθεί περίπου 650 τεµάχια από το 2014 έως και σήµερα. Η εταιρεία έχει ήδη εφαρµόσει αλλαγές στην εγκατάσταση παραγωγής για να διασφαλίσει ότι οι βραστήρες που παραδίδονται πλέον στους καταναλωτές δεν παρουσιάζουν το συγκεκριµένο πρόβληµα.

Τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές

Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας και η Whirlpool συστήνουν στους καταναλωτές, σε περίπτωση που διαθέτουν κάποιο από τα µοντέλα που ανήκουν στη σχετική σειρά παραγωγής, να σταµατήσουν να χρησιµοποιούν τον βραστήρα και να επικοινωνήσουν µε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας στον αριθµό κλήσης χωρίς χρέωση 2109478100 από τις 9.00 π.µ. έως τις 6.00 µ.µ., ∆ευτέρα έως Παρασκευή. Οι καταναλωτές µπορούν επίσης να επισκέπτονται τον ιστότοπο www.repair.whirlpool.com για
να διαπιστώσουν αν ο ηλεκτρικός βραστήρας τους επηρεάζεται.

Η Whirlpool θα αντικαταστήσει όλους τους σχετικούς βραστήρες δωρεάν χωρίς επιβάρυνση για τον καταναλωτή.