Καθηγητής μικροβιολογίας: Ιδιαίτερη προσοχή σε γάμους και βαφτίσια – Κίνδυνος να δημιουργηθούν εστίες υπερμετάδοσης

“Αυτή στιγμή βιώνουμε ένα ριμπάουντ του πρώτου επιδημιολογικού κύματος κορωνοϊό ” εκτίμησε ο Αθανάσιος Τσακρής, Καθηγητής Μικροβιολογίας, μιλώντας στο Θέμα 104,6 και τους Γιάννη Μακρυγιάννη και Βασίλη Γούλα.

Ο κ. Τσακρής παρατήρησε πως “υπάρχει μια αυξητική τάση” το τελευταίο διάστημα, προκρίνοντας αφενός την οικειοθελή χρήση μάσκας και αφετέρου τον ενδελεχή εργαστηριακό έλεγχο, “για να έχουμε μια πολύ καλή εικόνα της εξάπλωσης της πανδημίας στις γεωγραφικές περιοχές”. Τα δεδομένα “δείχνουν τη σημασία των δύο αυτών μέτρων στον έλεγχο της πανδημίας, χωρίς να προκαλούν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις” σημείωσε ο κ. Τσακρής.

Ιδιαίτερη προσοχή σε γάμους και βαφτίσια

“Υπήρχε μια τέτοια σκέψη” επιβεβαίωσε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας αναφορικά με τη χρήση μάσκας και στην Εκκλησία, με τον κ. Τσακρή να τονίζει, ωστόσο, ότι “εκεί που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι σε γάμους και βαφτίσια”, ώστε να μην προκύψουν πιθανές εστίες υπερμετάδοσης. Κάνοντας λόγο για “στοχευμένη προσπάθεια” στη διαδικασία ανίχνευσης κρουσμάτων, ο κ. Τσακρής επισήμανε ότι “θα πρέπει να ελέγχονται τόσο οι συμπτωματικοί, όσο και οι ασυμπτωματικοί”, όπως και ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται “πιο συστηματικά και οργανωμένα το επόμενο χρονικό διάστημα”.