Κεραμέως: “Από τον Σεπτέμβριο δεκτά στα νηπιαγωγεία όλα τα παιδιά 4 ετών – Θα μαθαίνουν Αγγλικά”

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε σε μια σειρά από εκπαιδευτικά ζητήματα στο πλαίσιο ραδιοφωνικής της συνέντευξης στον ΣΚΑΪ 100,3.

Εκμάθηση Αγγλικών σε όλα τα Νηπιαγωγεία

Σε πρώτη φάση αναφέρθηκε στα νηπιαγωγεία και την λειτουργία τους για το επερχόμενο σχολικό έτος: “Από τον Σεπτέμβριο θα γίνονται δεκτά στα δημόσια νηπιαγωγεία όλα τα παιδιά τεσσάρων ετών”  και πρόσθεσε ότι “στα παιδιά αυτά θα αρχίσει και η εκμάθηση των Αγγλικών”«Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον εξής λόγο. Αν δει κανείς τις διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα εμφανίζονται σε χώρες που ξεκινούν από πιο νωρίς συστηματική δομημένη εκπαιδευτική διαδικασία» ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

Για την Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Αναφερόμενη στην βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια– που επανέρχεται από φέτος  η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι «Θα ήταν το πιο εύκολο για μας  να πούμε μπείτε όλοι ελευθέρα στο Πανεπιστήμιο άλλα αυτό δεν είναι καλό ούτε για τα ιδία τα παιδιά ούτε για το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Δυνατότητα εγγραφής σε δημόσιο ΙΕΚ

Σημείωσε επίσης ότι από φέτος θα υπάρχει η δυνατότητα στους υποψήφιους να συμπληρώσουν και τα δικαιολογητικά τους για να σπουδάσουν σε δημόσιο ΙΕΚ  καθώς υπάρχουν σε αυτά , όπως είπε ,περιζήτητες ειδικότητες. Υπογράμμισε επίσης ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν εναλλακτικές.

Για την πανεπιστημιακή Αστυνομία

Τέλος αναφέρθηκε  στην λεγόμενη πανεπιστημιακή αστυνομία και δήλωσε ότι θα αρχίσει από το φθινόπωρο να αναπτύσσεται μόνο σε εκείνα τα Ιδρύματα που υπάρχει παραβατικότητα ώστε να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό περιβάλλον.