Κεραμέως: Αποκάλυψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να μείνει έγκυος

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε μια εκ βαθέων συνέντευξη διαφορετική από όσες παραχωρεί συνήθως, μίλησε στο περιοδικό DOWN TOWN και αποκάλυψε τις δυσκολίες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη στην προσπάθειά της να γίνει μαμά.

Η δυναμική πολιτικός είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Δημήτρη Λουκά και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον 3,5 ετών Κωνσταντίνο και τον 5χρονο Λουκά.

Οι δυσκολίες για να γίνει μαμά και ο επίμονος αγώνας που τελικά ευοδώθηκε

Στο σχόλιο της δημοσιογράφου ότι «δεν ήταν εύκολο να κάνετε παιδιά» η υπουργός αποκάλυψε ότι «Ναι, σε εμάς δεν ήρθε τόσο εύκολα. Προσπαθούσαμε τέσσερα χρόνια. Γνωρίζω ότι είναι πολλά ζευγάρια που ταλαιπωρούνται, αλλά από την άλλη η προσπάθεια δικαιώνεται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν η υπουργός είχε αναφερθεί σε αυτό το ζήτημα λέγοντας ότι “Είμασταν και οι δύο (σ.σ ο σύζυγός της) τότε πολύ απασχολημένοι με τις δουλειές μας, με αποτέλεσμα να μη συνειδητοποιούμε πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος, αλλά και να μην έχουμε λάβει σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρουμε να κάνουμε παιδιά τελικά“.

Μία μαμά, σύζυγος και εργαζόμενη που προσπαθεί να τα κάνει όλα μέσα σε ένα 24ωρο

Ερωτηθείσα για το πώς καταφέρνει να συνδυάσει όλους τους ρόλους (πολιτικός, εργαζόμενη μητέρα και σύντροφος) έχοντας ένα επιβαρυμένο καθημερινό πρόγραμμα η υπουργός απάντησε ότι «Είναι αρκετές φορές που θα φτάσω στο υπουργείο στις εφτάμισι το πρωί και θα γυρίσω στη μία μετά τα μεσάνυκτα, ενώ δουλεύω συχνά και τα Σαββατοκύριακα.

 Ξεκλέβω όμως χρόνο, προσπαθώ όσο μπορώ να γυρνάω σπίτι να βλέπω τα παιδιά, να τα βάζω για ύπνο και να συνεχίζω να δουλεύω.

Όταν είμαι σπίτι με τον σύζυγό μου και τα παιδιά προσπαθώ να αφιερώνομαι σε αυτούς και όσο γίνεται να αφήνω πίσω τις σκέψεις της δουλειάς»