Παπαευαγγέλου: “Τα παιδιά έχουν ιδρυματοποιηθεί. Είναι σπίτι με τις πιτζαμούλες μπροστά στο tablet”

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία του ιού στη χώρα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα κλειστά σχολεία και στην δύσκολη περίοδο που περνούν οι μαθητές λέγοντας χαρακτηριστικά “Δεν ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι να επιστρέψουν και τα παιδιά μας στα σχολεία τους. Από παντού ακούμε πως τα μικρά παιδιά έχουν ιδρυματοποιηθεί, όλη μέρα με τις πιτζαμούλες τους ή τις φόρμες τους μπροστά στο tablet. Όλοι μας σκεφτόμαστε και τα παιδιά του Λυκείου, που έχουν παραμείνει εκτός σχολείου περισσότερο από όλες τις άλλες εκπαιδευτικές βαθμίδες, σε κρίσιμες για την ζωή τους χρονιές.» πρόσθεσε.

Σαρώνει η βρετανική μετάλλαξη

Το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας έχει αυξηθεί τις τελευταίες επτά ημέρες, με τον μέσο όρο των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 1909 νέες μολύνσεις. Το τελευταίο 15ήμερο, δε, παρατηρείται διπλασιασμός του μέσου όρου των κρουσμάτων ανά ημέρα. Σύμφωνα με την καθηγήτρια, πάνω από 70% είναι οι μολύνσεις από το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος.

«Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι τα νέα μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες δεν λειτούργησαν. Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας συμβάλλει στο να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του ιού» επεσήμανε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Προσοχή στις συγκεντρώσεις ακόμα και σε εξωτερικό χώρο

Τέλος η κ. Παπευαγγέλου αναφέρθηκε και στην επικινδυνότητα συγκεντρώσεων κόσμου ακόμη και σε εξωτερικό χώρο, όταν παρέες κάθονται γύρω από ένα παγκάκι και βγάζουν τη μάσκα ανά 5 λεπτά είτε για να πιουν μια γουλιά καφέ είτε για να καπνίσουν μιλώντας δυνατά και γελώντας.