Κεραμέως: “Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που προχωρήσαμε σε καθολική τηλεκπαίδευση” – “Μεγάλο ψηφιακό εργο παρά τα προβλήματα”

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του νομοσχεδίου «Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης» τοποθετήθηκε για την τηλεκπαίδευση που πλέον εφαρμόζεται καθολικά για τους μαθητές τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως τόνισε η υπουργός το εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης είναι ένα τεράστιο ψηφιακό έργο και διευκρίνισε τα εξής: ” Στην αρχή της λειτουργία του συστήματος υπήρξαν κάποια προβλήματα, αυτά έχουν επιλυθεί και πλέον η εξ αποστάσεως εκπαίδευση υλοποιείται για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Έχουμε κατά μέσο όρο πάνω από 39.000 παράλληλες συνεδρίες Γυμνασίων και Λυκείων και έχουμε πάνω από 55.000 παράλληλες συνεδρίες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σε όλη τη χώρα.

Έχουμε έναν μέσο όρο διάρκειας μαθημάτων που υπερβαίνει τα 40 λεπτά. Θέλω να τονίσω ότι βεβαίως θα υπάρξουν προβλήματα σε ένα τέτοιας εμβέλειας ψηφιακό έργο, ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα που αγγίζει όλη τη χώρα μας και το οποίο πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές και τα στελέχη εκπαίδευσης.

Είναι ένα εγχείρημα για το οποίο η χώρα μας μπορεί να είναι υπερήφανη καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που εφαρμόζουμε καθολική τηλεκπαίδευση. Βεβαίως θα υπάρξουν προκλήσεις, βεβαίως θα υπάρξουν τεχνικά ζητήματα σε ένα τέτοιας εμβέλειας ψηφιακό έργο. Εδώ είμαστε να λύνουμε και να βελτιώνουμε τα όποια προβλήματα προκύπτουν.