Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στους ρυθμούς της τηλεκπαίδευσης – Το εγχείρημα κρίνεται επιτυχημένο;

Η τηλεκπαίδευση έχει μπει για τα καλά στη καθημερινότητα των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πλέον το ίδιο ισχύει για τους μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων που κάθε μέρα στις 14:10 δίνουν ραντεβού για να συνδεθούν στις ψηφιακές τους τάξεις.

Οι αρρυθμίες και τα προβλήματα σύνδεσης στην πλατφόρμα που καταγράφηκαν την πρώτη μέρα περιορίστηκαν σημαντικά χθες δεύτερη μέρα του εγχειρήματος και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας το ψηφιακό άλμα της εκπαίδευσης στέφθηκε επιτυχία.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, χθες για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας πραγματοποίησε τηλεκπαίδευση το σύνολο της σχολικής κοινότητας που αγγίζει τα 1,6 εκατομμύρια μέλη. Πάνω από 39.800 παράλληλες συνεδρίες Γυμνασίων και Λυκείων και πάνω από 55.000 παράλληλες συνεδρίες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα (αριθμός που υπερβαίνει τα σχολικά τμήματα της χώρας και περιλαμβάνει και τη διενέργεια δοκιμαστικών συνεδριών και τηλεδιασκέψεων διδασκόντων).

Πέτσας: Αυτά είναι τα 3 οφέλη της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές

Για τη καθολική εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης σε όλη την μαθητική κοινότητα της χώρας τοποθετήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας “Αυτό που έχει σημασία να ξέρουν οι πολίτες είναι ότι αυτό που κάνει σήμερα η Ελλάδα με την τηλεκπαίδευση είναι κάτι που δεν το κάνουν πολλές χώρες. Είναι μια τιτάνια προσπάθεια που έχει πολλά θετικά αποτελέσματα. ” και εν συνεχεία αναφέρθηκε στα 3 οφέλη αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας λέγοντας

Κατ’ αρχάς, διατηρεί σε επαφή τον μαθητή με τον δάσκαλό του και με τους συμμαθητές του. Δεύτερον, εξοικειώνει τα παιδιά μας με νέες τεχνολογίες και τρίτον έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να δώσει το υπόβαθρο, για να ξαναπιάσουν οι μαθητές το νήμα των μαθημάτων τους χωρίς να υπάρχει πολύ μεγάλο διάστημα απουσίας από την εκπαίδευση.”

Αναφορικά με τα προβλήματα της πλατφόρμας που δημιούργησαν εμπόδια στο παρακολουθήσουν οι μαθητές την εξ αποστάσεως εκπαίδευση δήλωσε ότι ” Τα όποια προβλήματα υπάρχουν σε πλατφόρμες αυτής της μορφής αντιμετωπίζονται καθημερινά και επιλύονται. Πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας τον στόχο: Να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που πρέπει στους μαθητές μας, με τον τρόπο που πρέπει. Ας κοιτάμε, λοιπόν, να βελτιώνουμε το σύστημα, παρά να επενδύουμε συνεχώς στην καταστροφή.

Παράπονα των γονιών για το πότε θα διανεμηθούν τα tablet και τα laptop στους μαθητές

Τώρα μένει να δούμε πώς θα αντιμετωπιστούν εμπράκτως οι περιπτώσεις όσων μαθητών δεν έχουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Καθημερινά λαμβάνουμε στο Infokids.gr ενημέρωση για πολλές οικογένειες που αντιμετωπίζουν τέτοια ζητήματα και μέχρι στιγμής δεν έχουν παραλάβει από τα σχολεία τους κανένα tablet ή laptop και να καταφεύγουν σε λύσεις ανάγκης για να μην μείνουν τα παιδιά εκτός επαφής με τα μαθήματα του σχολείου.

Mπορεί το αρμόδιο Υπουργείο να έχει εξασφαλίσει 91.613 tablet και laptop εντούτοις μέχρι σήμερα ελάχιστα σχολεία τα έχουν παραλάβει, δεν έχουν ακόμα διανεμηθεί στους μαθητές και φυσικά η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης έχει ήδη ξεκινήσει.