Δεύτερη μέρα τηλεκπαίδευσης σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Δεύτερη μέρα τηλεκπαίδευσης σήμερα για τους μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών να συνδέονται μέσω της πλατφόρμας Webex στις ψηφιακές τους τάξεις. Χθες παρά τα όποια προβλήματα φόρτωσης και εισόδου καταγράφηκαν στην πλατφόρμα σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας το εγχείρημα κρίνεται επιτυχημένο καθώς συνδέθηκαν περισσότερα από 46.751 τμήματα Δημοτικού και Νηπιαγωγείου ήτοι 722.851 μαθητές. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Cisco (εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης) κάνει εντατικούς ελέγχους ώστε να εντοπίσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε χθες με αποτέλεσμα το σύστημα να μην μπορέσει να διαχειριστεί την ταυτόχρονη σύνδεση περίπου 722 χιλιάδων μαθητών. Εξαιτίας αυτού ορισμένοι μαθητές δεν κατάφεραν να συνδεθούν καθόλου, ενώ όσοι μαθητές συνδέθηκαν δεν κατάφεραν να κάνουν μάθημα πάνω από μία ώρα.

Α. Γκίκα: Μεμονωμένα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν χθες στην τηλεκπαίδευση

Για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην τηλεκπαίδευση μίλησε η γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

«Ο πάροχος ανέλαβε να κάνει όλες τις κινήσεις και τις ενέργειες, ώστε να καλυφθεί. Δεν μπορούμε να ισοπεδώσουμε την προσπάθεια των χιλιάδων εκπαιδευτικών και των χιλιάδων οικογενειών, όλοι μαζί να προσφέρουμε στα παιδιά μας ό,τι μας επιτρέπει η τεχνολογία.
Το σύστημα ξεκίνησε καλά. Τα πρώτα 60 λεπτά τουλάχιστον έγιναν κανονικά. 47.000 τμήματα λειτούργησαν από τις 14.00 έως τις 15.00. Μετά δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα στο σύστημα, ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές στις Κυκλάδες, στη Δωδεκάνησο.
Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν είναι μεμονωμένα, δεν είναι σε όλη την Ελλάδα. Υπήρχαν προβλήματα και την προηγούμενη εβδομάδα σε γυμνάσια – λύκεια. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να γίνει το μάθημα και με επιτυχία».

Ποια η εικόνα της δεύτερης μέρας τηλεκπαίδευσης

Μέχρι στιγμής η πλατφόρμα λειτουργεί κανονικά, οι μαθητές συνδέθηκαν και μπήκαν στις ψηφιακές τάξεις χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και δεν παρατηρούνται τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν χθες. Αναγνώστες του Infokids.gr μας επισημαίνουν ότι έχει παρουσιαστεί ένα πρόβλημα  με τον ήχο ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που δεν μπορούν να μπουν στο σύστημα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα down detector εμφανίζονται προβλήματα στη χρήση της πλατφόρμας σε περιοχές της χώρας όπως η Αττική, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Πάτρα και η Κέρκυρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως δείχνει και το σχετικό γραφικό προβλήματα στην πλατφόρμα καταγράφονται και σε άλλες χώρες όπως η Ιταλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τι αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το αρμόδιο Υπουργείο όλα κυλούν ομαλά. Λειτουργούν περισσότερα από 47.000 παράλληλες τηλεδιασκέψεις.