Υπ. Παιδείας: “Ομαλή η ροή μαθημάτων στην τηλεκπαίδευση” – Τι απαντά για τα προβλήματα

Σήμερα ξεκίνησαν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και όπως καταγράφουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας σήμερα συνδέθηκαν στην πλατφόρμα Webex περισσότερα από 46.751 τμήματα Δημοτικού και Νηπιαγωγείου ήτοι 722.851 μαθητές. 

Tι απαντά το Υπουργείο για τα προβλήματα στην πλατφόρμα

Όσο για περιπτώσεις που αναφέρουν προβλήματα στη σύνδεση με την πλατφόρμα του webex, πηγές του υπουργείου Παιδείας τις χαρακτήρισαν «μεμονωμένες» και επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα webex.

Παράπονα των γονιών ότι “έπεσε” η πλατφόρμα

Πολλοί αναγνώστες του Infokids.gr σε διάφορες περιοχές της χώρας μας έχουν ενημερώσει ότι διαπιστώνουν προβλήματα εισόδου στην πλατφόρμα ενώ αρκετοί μας ανέφεραν ότι το σύστημα τους πετάει “εκτός” πλατφόρμας.

Υπάρχουν όμως και αναφορές ότι πολλοί κατάφεραν να συνδεθούν και να παρακολουθήσουν το μάθημα μόνο την πρώτη ώρα και μετά το σύστημα “έπεσε”. 

Μάλιστα μας στάλθηκε και φωτογραφία από την ενημέρωση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης ότι για τα προβλήματα σύνδεσης που καταγράφονται στην πλατφόρμα δεν είναι ευθύνεται το σχολείο ή οι εκπαιδευτικοί

Η ενημέρωση που έχουμε από τους εκπαιδευτικούς

Αρκετοί δάσκαλοι και νηπιαγωγοί σε επικοινωνία που είχαν με το Infokids.gr μας επιβεβαίωσαν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κυρίως οι μαθητές ως προς τη σύνδεση με την πλατφόρμα του Webex. Mάλιστα, μας ενημέρωσαν ότι παράλληλα με το πρόγραμμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα “τρέξουν” και την ασύγχρονη μέσω της ψηφιακής τάξης e-class του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου ώστε να μην χαθεί η επαφή των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία.