Κεραμέως: “Να είμαστε ρεαλιστικοί δεν μπορούμε να διπλασιάσουμε τις τάξεις για να μειωθούν οι μαθητές”

H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε σημερινές της δηλώσεις στο Open αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια την Δευτέρα 1/2.

Γιατί δόθηκε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων αποφασίστηκε με βάση τα στοιχεία των επιδημιολόγων και θα γίνει με μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Έκκληση να κάνουν τεστ οι μαθητές άνω των 16 και οι εκπαιδευτικοί

Όπως τόνισε, τα γυμνάσια θα λειτουργήσουν κανονικά ενώ στα λύκεια που βρίσκονται σε «κόκκινες» περιοχές θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση, καθώς αυτή ήταν η εισήγηση των ειδικών. «Τα παιδιά στα Λύκεια έχουν πιο έντονη επαφή μεταξύ τους. Παρακαλώ εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω τον 16 να κάνουν αίτηση για τεστ», είπε χαρακτηριστικά.

Χαμηλός ο δείκτης θετικότητας στα σχολεία

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι ο δείκτης θετικότητας των τμημάτων που βρίσκονται σε αναστολή λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού είναι στο 0,3 %, ενώ υπογράμμισε ότι έχουν γίνει προσλήψεις ψυχολόγων για να βοηθηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα και έχει μειωθεί η ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Πότε θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Φροντιστήρια

 Για την λειτουργία των φροντιστηρίων η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι ακόμη δεν έχουν εισηγηθεί να ανοίξουν οι ειδικοί, ενώ ανέφερε ότι οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια θα γίνουν εξ’ αποστάσεως.

Τι απάντησε για το “σπάσιμο” των τάξεων για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών

Σχολιάζοντας την πρόταση της καθηγήτριας Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνάς Λινού, να μοιραστούν οι μαθητές σε άλλες αίθουσες για να είναι μικρότερος ο αριθμός τους ανά τμήμα, είπε: «Nα είμαστε λίγο ρεαλιστικοί, δεν μπορούμε να διπλασιάσουμε τους χώρους σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες και για τους εκπαιδευτικούς».