Κεραμέως: Θα είμαι κοντά στα παιδιά μου, ακόμη κι αν πρέπει να δουλέψω ως το ξημέρωμα

Στα καίρια ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας, την σκληρή κριτική που έχει δεχθεί για τους χειρισμούς της σχετικά με τα μέτρα στα σχολεία για την πανδημία, αλλά και για τα δικά της παιδιά αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σε μία συνέντευξη εφ΄ολης της ύλης στην εκπομπή του Mega, «Πάμε Δανάη» η κ. Κεραμέως υπογράμμισε πως «η πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας των σχολείων, έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας εφάρμοσε με τρόπο υποδειγματικό τα μέτρα», ενώ χαρακτήρισε ως «εξαίρεση της εξαίρεσης» τις αντιδράσεις στη χρήση μάσκας.

Όπως τόνισε, θα άκουγε με ενδιαφέρον όσους αρνούνται να κάνουν χρήση μάσκας, επισημαίνοντας βέβαια πως «δεν υπάρχει κάποια επιστημονική τεκμηρίωση ότι η μάσκα δημιουργεί προβλήματα υγείας».

Σε ότι αφορά την κριτική που δέχεται, απάντηση πώς αυτή είναι καλοδεχούμενη όταν είναι εμπεριστατωμένη. «Θέλω να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Δεν ασχολούμαι με τα κακόβουλα σχόλια» συμπλήρωσε.

«Αν χρειαστεί θα τα βάλω για ύπνο κι ας δουλέψω ως τα ξημερώματα»

Μιλώντας για τα παιδιά της, παραδέχθηκε πώς εδώ και καιρό συζητούσε μαζί τους για τη σημασία της χρήσης μάσκας στα σχολεία. «Στην αρχή δεν ήταν εύκολο» παραδέχθηκε.

«Προσπαθώ να είμαι περισσότερο μαζί τους, αν χρειαστεί να τα βάλω για ύπνο, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δουλέψω μέχρι τα ξημερώματα» πρόσθεσε.

Ακόμα, χαρακτήρισε τον σύζυγό της ως τον «βράχο» της, ενώ αποκάλυψε ότι στον ελεύθερο τους χρόνο πάνε θέατρο και σινεμά.

«Βασικές προτεραιότητες μου είναι: Θα προσφέρω όσο περισσότερο μπορώ στην κοινωνία και στην οικογένειά μου» τόνισε.

Τέλος, για το ρόλο της τόσο ως υπουργού όσο και ως μητέρας, απάντησε πως «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζω είναι προκλήσεις κάθε σκληρά εργαζόμενης μητέρας. Το πολύ σημαντικό δεν είναι η ποσότητα του χρόνου που περνάς σπίτι, αλλά η ποιότητα. Όταν είσαι εκεί, να είσαι μόνο εκεί και να αφιερώνεσαι εκεί».