Κικίλιας: Τι θα ισχύσει για τους ανεμβολίαστους μαθητές, εκπαιδευτικούς και φοιτητές

Κικίλιας: Τι θα ισχύσει για τους ανεμβολίαστους μαθητές, εκπαιδευτικούς και φοιτητές

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε τα μέτρα που θα ενεργοποιηθούν από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου 2022 για τους ανεμβολίαστους πολίτες ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τους ανεμβολίαστους μαθητές, εκπαιδευτικούς και φοιτητές. Παράλληλα, ανακοίνωσε και τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με φυσική παρουσία στις σχολικές αίθουσες και τα πανεπιστήμια.

 

Τι πρέπει να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι μαθητές και εκπαιδευτικοι

 

  • Υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ την εβδομάδα θα είναι οι ανεμβολίαστοι μαθητές (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) από τις 13 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να προσέρχονται στη σχολική αίθουσα. Τα δύο self test διατίθενται δωρεάν από το κράτος και πρέπει να δηλώνονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Η ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ/ ΛΥΚΕΙΟΥ

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στα Παραπολιτικά 90,1 ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, αναφέρθηκε εκτενώς στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς λέγοντας πως οι μαθητές έως 12 ετών θα πηγαίνουν στο σχολείο με αρνητικό self test που θα προμηθεύονται δωρεάνΟι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα εισέρχονται στις τάξεις με αυτοδιαγνωστικό τεστ που θα προμηθεύονται δωρεάν, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Κικίλιας: Τι θα ισχύσει για τους ανεμβολίαστους μαθητές, εκπαιδευτικούς και φοιτητές

Τι θα ισχύσει για τους ανεμβολίαστους φοιτητές

Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο εργαστηριακά rapid tests αντιγόνου την εβδομάδα για να μπορούν να μεταβούν στους χώρους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Τα τεστ πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του φοιτητή, η οποία θα φτάνει τα 10 ευρώ ανά τεστ. Ο φοιτητής θα αποδεικνύει ότι έκανε το τεστ με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και θα ελέγχεται με την εφαρμογή covid free app από τις πανεπιστημιακές αρχές.

Ποιοι μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ στις δημόσιες Δομές

Σε δημόσιες δομές θα μπορούν να κάνουν τεστ μόνο εμβολιασμένοι και συμπτωματικοί.

Τι ισχύει για τα ταξίδια παιδιών και εφήβων

-Για ταξίδια με αεροπλάνο, πλοίο: υποχρεωτικό rapid test από 17 ετών και άνω και self test οι νεότερης ηλικίας και αυτό με δαπάνη των πολιτών

Διαβάστε επίσης:

“Ήταν Άγγελος και έγινε αγγελάκι στον ουρανό”: Συγκινεί η Μάγδα Τσέγκου για τον αδικοχαμένο 14χρονο ανιψιό της

H Υβόννη Μπόσνιακ μας δείχνει για πρώτη φορά το πρόσωπο της 6χρονης Ελένης – Μοιάζει στον μπαμπά Ρέμο;

24 Αυγούστου 2007: H μαύρη μέρα της Ηλείας – Η μάνα “έφυγε” αγκαλιά με τα 4 παιδιά της στις φλόγες

Ροή Ειδήσεων