Κιβωτός του Κόσμου: Συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής Καλαμάτας – Ομαδικές βαφτίσεις από τον πατέρα Αντώνιο με νονά την πρεσβυτέρα

Ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε η υπεύθυνη της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα, η οποία είχε συλληφθεί για οπλοκατοχή ως υπεύθυνη της δομής, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αρχές.

Στη σύλληψη της υπεύθυνης λειτουργίας της δομής Καλαμάτας της Κιβωτού του Κόσμου προχώρησε πριν από λίγο η αστυνομία που διενεργεί εξονυχιστικό έλεγχο.

Ειδικότερα, απρόσμενη εξέλιξη στην υπόθεση των καταγγελιών στην “Κιβωτό του Κόσμου”, καθώς κατά τη σημερινή έφοδο της Ασφάλειας Καλαμάτας και της Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθη μία διοικητική υπάλληλος για παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη σημερινή έρευνα η υπάλληλος ενημέρωσε τις Αρχές ότι υπάρχει μέσα στη δομή ένα περίστροφο. Οπως υποστήριξε το περίστροφο βρέθηκε εντός της δομής κατά τις εργασίες καθαρισμού για την έναρξη λειτουργίας της πριν 2 χρόνια. Από τότε το όπλο βρισκόταν, όπως είπε, κλειδωμένο σε ένα συρτάρι.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την υπάλληλο για παράνομη οπλοκατοχή. Η συγκεκριμένη υπάλληλος μαζί με μία ακόμα συνάδελφό της είχαν προσαχθεί κατά τη σημερινή έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν στοιχεία και κατέσχεσαν οικονομικά βιβλία, τα οποία θα αξιοποιηθούν από τον αρμόδιο εισαγγελά για τη διερεύνηση της οικονομικής διαχείρισης της “Κιβωτού του Κόσμου”

Ομαδικές βαφτίσεις από τον πάτερα Αντώνιο με νονά την πρεσβυτέρα

Όπως μαρτυρούν φωτογραφίες που ανέβαζε η «Κιβωτός» στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, προχωρούσε σε μαζικές βαφτίσεις. Μάλιστα, ο ιερέας που έκανε τις βαφτίσεις ήταν ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, ενώ νονά των παιδιών γινόταν η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Κιβωτού του Κόσμου, η ομαδική βάφτιση αφορούσε σε 9 ανήλικα παιδιά που έγιναν στην δομή του Βόλου, ενώ σε όλα δόθηκαν διπλά ονόματα. Όπως αναφέρει η «Κιβωτός του Κόσμου» στην ανάρτηση τα 9 παιδιά «κατόπιν κατήχησης και ύστερα από μεγάλο ζήλο και πόθο τους για την πίστη μας, οι ίδιοι ζήτησαν και έλαβαν το φώτισμα της Θείας βαπτίσεως – μυστήριο παλιγγενεσίας και αναγέννησης γι’ αυτό και έλαβαν νέα ονόματα».

Η ανάρτηση της «Κιβωτού»

«Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε αλληλούια…»

Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης όλη η οικογένεια της Κιβωτού έδωσε το παρόν της το Σάββατο 22/9 και την Κυριακή 23/9 στην μεγάλη χαρά των 9 παιδιών μας στην ομαδική βάπτιση στο σπίτι μας στον Βόλο.

Με την βοήθεια του Ιησού Χριστού άλλα 9 παιδιά μας κατόπιν κατήχησης και ύστερα από μεγάλο ζήλο και πόθο τους για την πίστη μας, οι ίδιοι ζήτησαν και έλαβαν το φώτισμα της Θείας βαπτίσεως-μυστηριο παλιγγενεσίας και αναγέννησης γι’ αυτο και έλαβαν νέα ονόματα τα οποία είναι :

Εμμανουήλ – Ιάκωβος
Βασίλειος – Σέργιος
Κωνσταντίνος – Βάκχος
Μάρκελλος – Κήρυκος

Θεόδωρος – Βίκτωρας
Δαυίδ – Ιώβ
Μάριος – Αριστοτέλης
Σωτηρία – Κοσμούλα
Μαριάνθη – Άννα
<<ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ>”

Σύμφωνα με την ανάρτηση αυτές δεν ήταν οι πρώτες βαπτίσεις που είχαν πραγματοποιηθεί μέσα σε δομές τις «Κιβωτού του κόσμου», καθώς ομαδικές βαπτίσεις γίνονταν στην Πωγωνιανή της Ηπείρου το 2015 και το 2016.

«Έδωσαν στο παιδί ένα άλλο όνομα»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, μητέρα 3χρονου αγοριού υποστήριξε χθες μιλώντας στο MEGA ότι έδωσαν στο παιδί της άλλο όνομα. «Ουσιαστικά έδωσαν στο παιδί ένα άλλο όνομα, με ψευδή δήλωση ενώ γνώριζαν από την πρώτη στιγμή το πού βρίσκομαι. Το βάφτισαν ‘Γεώργιος’ και ακόμα αυτό το όνομα έχει μείνει. Έχει θέματα μπορεί και να οφείλεται και σε αυτό γιατί φωνάζοντάς τον ‘Μιχάλη’ μετά έγινε ‘Γιώργος’, έχει διάφορα προβλήματα ψυχολογικά γιατί είναι σαν διχασμένη προσωπικότητα πολλές φορές».

Καταγγέλλει ακόμα ότι κοινωνική λειτουργός εμφανίστηκε στον εισαγγελέα με ψεύτικα χαρτιά με το πρόσχημα ότι η ίδια ήταν εξαφανισμένη, προκειμένου να βαφτιστεί το τότε 3 ετών παιδί της με άλλο όνομα.

«Διάβασα κάποια στιγμή εγώ το χαρτί και έλεγε το όνομά της (σ.σ. της κοινωνικής λειτουργού). Είχε γράψει ακριβώς ότι έχει εξαφανιστεί η μητέρα, δεν ξέρουνε πού βρισκόμαστε και πρέπει να βαφτιστεί ο μικρός».

Δεν έβρισκαν τα παιδιά στο νοσοκομείο

Κι όπως φαίνεται η περίπτωση αυτή δεν ήταν και η μοναδική.

Εθελόντρια της «Κιβωτού του Κόσμου» περιγράφει την αγωνία που έζησε όταν έψαχνε παιδιά της δομής που είχαν εισαχθεί σε νοσοκομείο και οι υπεύθυνοι δεν τα έβρισκαν επειδή όπως λέει η ίδια, στα χαρτιά είχαν άλλο όνομα από εκείνο που τα φώναζε όλο το διάστημα.

Από την πλευρά του, ο Σταμάτης Γεώργιος, ΓΓ του υπουργείου Εργασίας, αναφέρει:

«Έχουμε ενδείξεις, καταγραφές, ότι υπήρξαν βαπτίσεις σε παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα. Έχει κληθεί η Κιβωτός του Κόσμου να απαντήσει με ποια νομική μορφή γινόταν αυτό».

Οι τρεις δικηγόροι στην υπεράσπιση του π.Αντώνιου Παπανικολάου της “Κιβωτού του Κόσμου”

Σε τρεις έγκριτους νομικούς ανέθεσε την υπεράσπισης του ο πατερ Αντώνιος Παπανικολάου, επίτιμος πρόεδρος της “Κιβωτού του Κόσμου” μετά τις καταγγελίες που προκάλεσαν έρευνες των Αρχών Οι διαπρεπείς νομικοί Γιάννης Κώτσος, Θρασύβουλος Κονταξής, Τάσος Τριανταφύλλου ανέλαβαν εντολή εκπροσώπησης του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου ο «οποίος βρίσκεται στη διάθεση των Αστυνομικών Αρχών και της Εισαγγελίας», όπως επισημαίνεται.

«Είναι άμεμπτος όλων. Δεν έχει ακουμπήσει παιδί», σημειώνεται από τους νομικούς εκπροσώπους του, για τον πατερ Αντώνιο, ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου».

Όπως σημειώνεται με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για “απουσία” του πάτερ Αντωνιου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή, αποσαφηνίζεται πως ζει σε σπίτι της δομής, και για όσα αναφέρονται για ασελγείς πράξεις, δεν αν το ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αυτό θα αποδειχτεί με στοιχεία.

Όπως παρατίθεται ως θέση του πατρός Αντωνιου η λειτουργία των δομών της “Κιβωτού του Κόσμου” έχει χριστιανικά χαρακτηριστικά, βασισμένη ως δομή στην αγάπη και την πειθαρχία. Ο ίδιες δε γνώριζε για ξυλοδαρμούς παιδιών και ούτε θα το επέτρεπε, ενώ σημειώνει ότι στις Αρχές λειτουργίας των δομών δεν υπήρχε άσκηση βίας κατά των παιδιών, ούτε απομονώσεις, όπως καταγγέλλεται.

Διαβάστε επίσης:

Θοδωρής Μαραντίνης: Ο γιος μου είναι 14, με τρομάζει μήπως διαβάσει κάτι σχετικό ή άσχετο με τους γονείς του”

Όσα έγιναν στο Διεθνές Συνέδριο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη Σεξουαλική Κακοποίηση των Παιδιών

Ετοιμάζεις πάρτι για το έφηβο παιδί σου; 5 σωτήριες συμβουλές!

Κερδίστε φανταστικά σημειωματάρια, τσάντες και αυτοκόλλητα με τον «Λάιλ, τον Φίλο μου τον Κροκόδειλο»