“Επανεμφάνιση” του πατέρα Αντώνιου: “Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί” – “Έχουμε κάνει χίλια καλά” λέει η πρεσβυτέρα

Τη σιωπή τους έσπασαν ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, μετά τις σωρηδόν καταγγελίες που έρχονται στο φως για την Κιβωτό του Κόσμου.

Από την περασμένη Παρασκευή, όταν και μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, δεν είχαν ξαναδώσει σημάδια ζωής, ενώ κανείς δεν ήξερε πού βρίσκονται τις τελευταίες μέρες. Δεν απαντά σε τηλέφωνα και δεν ανταποκρίνεται σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και εκπροσώπων ΜΜΕ.

 Πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα «βλέπουν» αντίποινα πίσω από τις καταγγελίες

Ωστόσο, φαίνεται πως μίλησαν στο Star σχετικά με όσα ακούγονται. Από την πλευρά του ο πατέρας Αντώνιος λέει: “Δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;”.

Το μήνυμα της πρεσβυτέρας είναι: “Για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει υπάρχουν απαντήσεις και για τον καθένα έχουμε κάνει χίλια καλά”.

Σημειώνεται ότι άνθρωποι του περιβάλλοντός του ισχυρίζονται ότι οι καταγγελίες δεν είναι αληθείς και ότι πίσω από αυτές υπάρχουν θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα.

Σύμφωνα με το Star, ο πατέρας Αντώνιος είναι φιλοξενούμενος σε σπίτι στελέχους της δομής. Η πρεσβυτέρα έχει αναλάβει τη νομική υπεράσπισή τους. Ήδη έχει τοποθετηθεί ένας δικηγόρος και αναμένονται ακόμα τρεις πολλοί γνωστοί και ικανοί νομικοί.

Ράκος ο πατέρας Αντώνιος, έχει υποστήριξη ψυχολόγου

Ο πατέρας Αντώνιος, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, βρίσκεται κλεισμένος σε ένα δωμάτιο, δε μιλά με κανέναν δικηγόρο και δεν έχει τηλεόραση, ούτε διαδίκτυο.

Μάλιστα, φέρεται να είναι σε κακή κατάσταση και δέχεται την υποστήριξη γιατρού και ψυχολόγου.

Η πρεσβυτέρα είναι εκείνη που του μεταφέρει κάποιες εξελίξεις, αλλά όχι όλες τις πληροφορίες που βγαίνουν στο φως, καθώς φέρεται να μην μπορεί να τις διαχειριστεί.

Οι Αρχές γνωρίζουν τον ακριβή τόπο διαμονής του και του έχουν ζητήσει να τους ενημερώσει αν μετακινηθεί, γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να τον καλέσουν.

Η Κιβωτός του Κόσμου βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας αλλά και της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος

Φύλλο και φτερό κάνουν τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, που εδώ και δύο 24ωρα εξετάζουν τα δεδομένα που έχουν πάρει στην κατοχή τους από το λογιστήριο του ιδρύματος στον Κολωνό. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι ισολογισμοί, οι δωρεές και οι δαπάνες της οργάνωσης. Στην έρευνα συμμετέχει η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος που ελέγχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας του και στενών συνεργατών τους για τυχόν παράνομο πλουτισμό.

Ερευνώνται οι φορολογικές τους δηλώσεις, για κινητή και ακίνητη περιουσία, με πρώτο ερευνώμενο αδίκημα αυτό της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Εισαγγελική έρευνα για τις κακοποιήσεις

Παιδαγωγοί και κοινωνικοί λειτουργοί, νυν και πρώην, καταθέτουν στους Εισαγγελείς Ανηλίκων περιστατικά κακοποιητικών συμπεριφορών και προσπαθούν να πείσουν δύο παιδιά που έχουν πέσει θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους, την ώρα που αποκαλύπτονται νέα περιστατικά ξυλοδαρμών.

«Έφαγε ξύλο, σφαλιάρα τον κόψανε από τη μάθηση δεν πήγαινε σχολείο … είχαν πιάσει να χτυπάνε μία κοπέλα… τον αδελφό μου τον κλείνανε σε ένα ντουλάπι ήταν χειρουργημένος… έχω δει και παιδιά να πηγαίνουν στο δωμάτιό του» λέει πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου.

Ένας από τους μάρτυρες που έχει ήδη καταθέσει στη Δικαιοσύνη φέρεται να έχει δηλώσει ότι είχε ακούσει από τρίτους ακόμα και για περιστατικά σεξουαλικών κακοποιήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Μάνα πήρε το νόμο στα χέρια της και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου παιδόφιλο – Είχε παρενοχλήσει τα παιδιά της

Μικρός ήρωας που του έδιναν μία μέρα ζωής, έγινε ενός έτους!

To σχόλιο των δασκάλων “Προσπάθησε περισσότερο” ζορίζει τους μαθητές και δεν φέρνει αποτέλεσμα