Κλείνει το δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου – Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του

Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του τμήματος των θαλασσίων θηλαστικών (δελφινάριο)  στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η άδεια λειτουργίας που αφορά το τμήμα του δελφιναρίου ανακλήθηκε την Παρασκευή 13 Μαρτίου. Η απόφαση ήρθε μετά από πολυετή προσπάθεια οργανώσεων, επιστημόνων, ακτιβιστών και πλήθους πολιτών.

Γιατί αποφασίστηκε το κλείσιμο του Δελφινάριου;

Η εν λόγω απόφαση στηρίζεται στον νόμο (4039/2012, άρ. 12) που απαγορεύει τη «χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους». Ακόμη και στην περίπτωση που εξαιρούνται οι ζωολογικοί κήποι από τις απαγορεύσεις, αυτό γίνεται «υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται παραστάσεις, κάθε είδους, με τη συμμετοχή ζώων».

Υπενθυμίζεται ότι κατ΄επανάληψη έχουν γίνει διαμαρτυρίες και καταγγελία για την λειτουργία του δελφιναρίου από οργανώσεις για την προστασία των ζώων.

Στην απόφαση που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής τονίζεται ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν τα εξής για το ζωολογικό πάρκο: α) να οριστεί ένα πρόσωπο ως εγγυητής για την φροντίδα των ζώων, β) να φύγουν από την επιχείρηση όποιες υποδομές παραπέμπουν σε παραστάσεις (π.χ. κερκίδες), γ) να σφραγιστεί η επιχείρηση.

Αυτή είναι η απόφαση για το κλείσιμο του Δελφινάριου

Τι απαντά το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει KAMIA απόφαση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Η εν λόγω απόφαση για την οποία και θα προσφύγουμε φυσικά για τη δικαίωση μας αφορά τις εγκαταστάσεις του χώρου που φιλοξενούνται τα δελφίνια αποκλειστικά.