Κλεισμένα Σπίτι: Τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους podcasts και τα μοιράζονται με άλλα παιδιά!

Οι κρίσεις γεννούν πάντα νέες ευκαιρίες και το “#Κλεισμένα Σπίτι” είναι αναμφίβολα μία από αυτές! Ο λόγος για μία νέα ιδέα, από το The Greek Podcast Project και την αθηΝΕΑ, η οποία απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας τα οποία έχουν… κάτι να πουν!

Είδε το παιδί σας μία ταινία και του άρεσε; Διάβασε ένα συναρπαστικό βιβλίο και δεν έχει σταματήσει να μιλάει γι’αυτό; Μήπως έχει ανάγκη να μοιραστεί τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για την κατάσταση που ζούμε; Τα podcasts “#Κλεισμένα Σπίτι” έχουν ακριβώς αυτό το νόημα: Να μοιραστούν τα παιδιά μας τις σκέψεις τους με άλλα παιδιά, να περιγράψουν πώς είναι η ζωή τους αυτές τις μέρες που είναι κλεισμένα στο σπίτι και οπωσδήποτε… να διασκεδάσουν!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PODCASTS;

Podcast είναι ένα ψηφιακό ηχητικό αρχείο, από πολλά μέρη (επεισόδια) που μπορεί ο οποιοσδήποτε να ακούει άμεσα και δωρεάν, μέσω του κινητού του τηλεφώνου (smartphone), του tablet, του laptop ή του desktop, σε πλατφόρμες όπως το iTunes, Spotify, Apple Podcasts και Google Play. Τα επεισόδια ενός podcast συνήθως γίνονται διαθέσιμα καθώς παράγονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (ημέρα, εβδομάδα, μήνας κλπ). Μπορεί κανείς να το ακούει όπου κι αν βρίσκεται, οποτεδήποτε το επιλέξει, όσες φορές το επιθυμεί. Καθώς περπατά ή οδηγεί μέχρι και όταν γυμνάζεται ή κάνει δουλειές του σπιτιού.

ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ PODCAST;

Μεγαλώνετε έναν επίδοξο ραδιοφωνικό παραγωγό; Ένα παιδί που δεν σταματά να μιλά και οι άλλοι δεν χορταίνουν να ακούν; Αρχικά, ακούστε εδώ το TRAILER του “#Κλεισμένα Σπίτι” με τις φωνές των παιδιών που έχουν στείλει μέχρι στιγμής τις ηχογραφήσεις τους:

podcasts.apple.com/gr/podcast/κλεισμένα-σπίτι/id1504422869

Στη συνέχεια, πείτε στο παιδί σας να “γράψει” το δικό του Podcast στην “Ηχογράφηση” του κινητού σας και να το στείλει στο KIDS@PODCASTPROJECT.GR.

Μάθετε περισσότερα εδώ και μείνετε online γιατί σύντομα θα βγει το πρώτο επεισόδιο!